Unofficial site

Ceca nema razloga za strah

Uprkos podizanju optužnice protiv Svetlane Ražnatović zbog nasilničkog ponašanja prema direktoru FK „Mladi proleter“, za šta je propisana kazna od šest meseci do pet godina zatvora, pravni stručnjaci smatraju da Ceca neće završiti u zatvoru i da će ako bude osuđena, to najverovatnije biti uslovna kazna

Svetlana Ceca Raznatovic

Oni se slažu da je reč o „bezazlenom“ krivičnom delu i da se bez potrebe podigla velika prašina oko ovog slučaja. U medijima su se pojavile spekulacije da će nakon podizanja nove optužnice protiv Cece ona navodno raskinuti sporazum o priznanju krivice u slučaju „Obilić“, koji je nedavno postigla sa Višim tužilaštvom. Međutim, beogradski advokati navode da do toga neće doći.

Advokat Nebojša Živković, koji je bio dugo godina istražni sudija Okružnog suda, kaže da Ceca po zakonu ne može da raskine nagodbu jer je svojim potpisom priznala krivicu i prihvatila da plati novčanu kaznu.
– Posle sklapanja nagodbe ne može da kaže „ne prihvatam nagodbu – hoću suđenje“ iz prostog razloga što je nagodba zakonski strogo propisana – kaže Živković.

On kaže da je bilo očekivano da pevačica izrazi ljutnju ako nije znala da se protiv nje priprema nova optužnica.
– Reč je verovatno o prvoj reakciji i ne čudi me što je Ražnatovićka verovatno u nastupu besa rekla da hoće da raskine nagodbu. Još je sve vruće i treba spustiti loptu i pustiti sud da radi svoj posao – kaže bivši sudija Živković.

Ražnatovićeva tvrdi pazar!

Beogradski advokat koji je insistirao na anonimnosti kaže da Ceca tobožnjim nezadovoljstvom zbog optužnice za nasilničko ponašanje samo tvrdi pazar.
– Nije luda da raskine sporazum o nagodbi ako joj je tužilac već oprostio zatvorsku kaznu od pet ili sedam godina, koliko bi po zakonu mogla da dobije, i ponudio joj da plati novčanu kaznu od milion i po evra. Optužnica zbog nasilničkog ponašanja je deset puta lakše krivično delo i može da se svrsta u rang džepne krađe. Reč je o trivijalnom delu, koje nju uopšte ne uzbuđuje i to uopšte ne zavređuje pažnju javnosti. Tvrdim da će za 15 dana da se slegne lakrdija oko svega ovoga – poručio je ovaj advokat.

Advokat i bivši sudija Ivan Bajazit smatra da je pevačica na neki način izigrana jer joj tužilaštvo pre sklapanja nagodbe nije predočilo da se protiv nje priprema nova optužnica.
– Bilo bi mnogo poštenije da su joj rekli šta sve imaju protiv nje i da posle toga sednu da pregovaraju. Stranke mogu da raskidaju nagodbe sve dok sud to ne potvrdi. Sud je glavni arbitar i kada aminuje nagodbu više nema raskidanja. I krivično delo za nasilničko ponašanje je po meni trebalo da bude obuhvaćeno nagodbom i onda je trebalo odlučiti da li kao banalno krivično delo treba da bude odbačeno ili ne.

Ovako je apsurdno da vam država za mnogo teže krivično delo, kao što je malverzacija prilikom transfera fudbalera, izriče kućni pritvor, a potom vas tera u zatvor za drugo potpuno beznačajno delo – objašnjava Bajazit, i dodaje:
– Za krivično delo nasilničkog ponašanja Ceca može da dobije tanku uslovnu osudu. Taj slučaj je prilično bajat, a i oštećeni se izjasnio da se neće pridružiti krivičnom gonjenju.

Izvor: Press

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca