Unofficial site
Diskografija
Muzika > Diskografija

Diskografija

Autogram (2016)

Album Autogram iz 2016 Autogram je šesnaesti studijski album Svetlane Cece Ražnatović koji je izdat za Ceca Music 25. juna 2016. Album je sniman tokom 2015. i 2016. godine. Nakon dvadeset godina, sa liste saradnika je ovaj put izostao Aleksandar Milić Mili, ali su zadržani provereni saradnici sa prošlog albuma Damir Handanović, Marina Tucaković i Ljiljana Jorgovanović. Marina i Ljiljana su pisale tekstove za sve kompozicije, a Handanović je komponovao šest od jedanaest pesama i većinski je producent albuma. Novi saradnici su: Mirko Gavrić, Bojan Vasić (komponovao je tri numere), Kiki Lesendrić i Biljana Spasić sa po jednom numerom.

Album je stilski dosta šarenolik u odnosu na prethodni, uz zadržanu dozu Cecine prepoznatljivosti. Karakterističan je po tome što je prateće vokale pevala njena ćerka Anastasija. Gosti na albumu su momci iz Tropiko benda sa kojima je snimila duet Metar odavde.

Sve kompozicije ističu žensku tematiku. Tačnije, dosta tekstova obrađuje problem prevara, položaja žene, patnju i sve ostalo što ide uz ljubavne probleme.

Album je na sajtu YouTube za nešto više od mesec dana zabeležio gledanost od preko 100 miliona. Pesma Trepni je u Bugarskoj postala veliki hit, pa je na listi top hitova za leto 2016, zauzela 5. mesto kao jedina strana pesma u top 10. Album je zauzeo 1. mesto na sajtu YouTube u svim bivšim državama Jugoslavije (Srbija, Makedonija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija i Crna Gora) kao i u Austriji, Švajcarskoj i Švedskoj. Album je prodat u tiražu od 150 000 primeraka.

Producent: Damir Handanović
Tekstovi: Marina Tucaković, Milan Radulović, Aleksandar Tomić, Ljiljana Jorgovanović, Biljana Spasić
Produkcijska kuća: CECA MUSIC
Godina objavljivanja: 2016.

 1. ‎Autogram
 2. Dobrotvorne svrhe
 3. Didule
 4. Trepni
 5. Metar odavde (feat. Tropico band)
 6. Anđeo drugog reda
 1. Luda za sebe
 2. Cigani
 3. Netačan odgovor
 4. Jadna ti je moja moć
 5. Nevinost

Poziv (2013)

Poziv omot 2013 Ceca albumNaziv Cecinog albuma iz 2013 je „Poziv“ iz simboličnih razloga. Pevačica poziva sve ljude koji su željni dobre muzike i pozitivne energije da se okupe na Ušću na Vidovdan i budu deo do sada neviđenog spektakla na našim prostorima koji nosi naziv „Ušće 2“. Ceca u saradnji sa „Miligram mjuzikom“ pravi do sada najveći produkcijski poduhvat koji će nadmašiti prošli koncert, koji je održala imala na Ušću.

Kompozitori: Aleksandar Milić
Tekstovi: Aleksandar Milić
Produkcijska kuća: Miligram Music
Godina objavljivanja: 2013.

 1. ‎Poziv
 2. Ime i prezime
 3. Da raskinem s njom
 4. Pet minuta
 5. Mrzi me
 1. Brat
 2. Turbulentno
 3. Vidimo se, daso
 4. Udaće se suze moje
 5. Dobro sam prošla


C-club (2012)

C-club mix omot 2012 ceca album U junu 2012. godine, izdala je časopis Ceca special u kome se nalazio intervju kao i novi CD poklon C-klub u kome su rađeni remiksi pesama sa poslednjeg albuma, kao i dve nove pesme: Zagrljaj i Probudi me kad bude gotovo. Pesme su se odlično uklopile u stari repertoar. Ideja je bila da C-klub bude kompilacija elektro trens remiksa poznatih Cecinih numera. Album je prodat u tiražu od 80 000 primeraka.

Producent: Aleksandar Milić
Tekstovi: Marina Tucaković, Ljiljana Jorgovanović, Gordana Urek
Produkcijska kuća: CECA MUSIC
Godina objavljivanja: 2012.

 1. Probudi me kad bude gotovo
 2. Zagrljaj
 3. Sve što imam i nemam C-club mix
 4. Igračka samoće C-club mix
 5. Ona C-club mix
 6. Nije mi dobro C-club mix

Ljubav živi (2011)

Ljubav živi omot 2011 ceca albumAlbum “Ljubav živi“ najbolji Cecin album u karijeri, te da su pesme u rok i r’n’b fazonu. Ceo album je posvećen ljubavi, jer smo svi od brojnih problema, brzog i stresnog života, zaboravili na tu važnu stvar u našim životima, koja je pokretač i motiv svega.

Medijsku pauzu koja traje već pet godina prekinula je saradnja koju joj je 2008. godine ponudio njen prijatelj Oliver Mandić, sa kojim je snimila pesmu „Vreme Za Ljubav Ističe“ koja je brzinom svetlosti postala hit. Nakon toga, slede još tri godine pauze u iščekivanju novog albuma. Nove pesme izlaze 17. juna baš kao i prethodni album. Nazivi svih pesama još uvek nisu poznati, ali vam otkrivamo stihove nekih.

Kompozitori: Aleksandar Milić
Tekstovi: Marina Tucaković, Aleksandar Milić
Produkcijska kuća: Miligram Music
Godina objavljivanja: 2011.Ušće (2006)

Ceca Usce 2006 omotOva izvanredna Cecina kompilacija je remiks svojih najvećih hitova sa svojih poslednja dva albuma organizovana od strane Aleksandra Milića „Mili“ i Zorana Vračarevića „Vrac“.

Slogan ovog izdanja je „očekuje neočekivano“ i to je sasvim tačno ovog puta. Ovaj album, snimljeno u Londonu, okuplja sve vrste muzike – među njima rep, hip hop, rejv i druge zvuke koje nisu tipične za Cecine hitove u prošlosti.

Nekoliko repera iz Engleske su bili angažovani na ovom projektu, kako bi dodali njihov muzicki uticaj na Cecine stare pesme.

Kompozitori: Aleksandar Milić
Tekstovi: Marina Tucaković, M. Vukasnović, O. Mandić, A. Radulović.
Produkcijska kuća: Ceca Music
Godina objavljivanja: 2006.

 1. Idi dok si mlad
 2. Maskarada
 3. Doktor
 4. Nagovori
 5. Kad bi bio ranjen
 6. Dokaz
 7. Nevaljala
 8. Votka sa utehom
 1. Zabranjeni grad
 2. Trula visnja
 3. Bruka
 4. Zuto pile
 5. Gore od ljubavi
 6. Pazi s kime spavas
 7. Lepi grome moj
 8. Zajdi zajdi


Idealno Loša (2006)

Ceca Idealno Loša 2006 omotDeset novih pesama napisali su Marina Tucaković, Aleksandar Milić Mili i Romario. Ceca je za svoje favorite proglasila pesme „Nudim ti se ja“ i „Lepi grome moj“, a posebno je dirnuta baladom „Žuto pile“ koja je u njoj probudila uspomene na stare dane i koju je u fazi snimanja albuma i sama slušala nebrojeno puta.

Kompozitori: Aleksandar Milić Mili i Romario
Tekstovi: Marina Tucaković
Produkcijska kuća: Ceca Music
Godina objavljivanja: 2006.

 1. Lepi grome moj
 2. Idealno loša
 3. Manta Manta
 4. Pile
 5. Ćulo bola
 1. Ponuđen k’o počašćen/li>
 2. Koža pamti
 3. Čudo
 4. Viski
 5. Rekom bez vode

London miks (2005)

Ceca London Mix 2005 omot Ovo je prvi Cecin album-kompilacija sa remiksovanim numerama sa albuma Decenija i Gore od ljubavi. Ovaj album, snimljen u Londonu, sadrži nekoliko žanrova — među njima i rep, hip hop, rejv i druge koji nisu tipični za Cecine hitove u prošlosti. Nekoliko repera iz Engleske je bilo angažovano na ovom projektu, kako bi stavili svoj pečat na Cecine stare pesme. Album je prodat u tiražu od 100.000 diskova.

Kompozitori: A. Milić
Programiranje i klavijature: Zoran Vračević, Ognjen Bogdanović
Produkcijska kuća: Ceca Music
Godina objavljivanja: mart 2005 (London).

 1. Zamalo
 2. Pazi sa kime spavaš
 3. Zabranjeni grad
 4. Plan B
 5. Gore od ljubavi
 1. Ne guši me
 2. Prljavo
 3. 39,2
 4. Stereo bol
 5. Trula višnja

Gore od ljubavi (2004)

Ceca Gore od ljubavi 2004 omotNa album koji je Ceca objavila 2004. godine se dugo čekalo i iako je trebalo da se pojavi početkom godine, izašao je 24. maja na veliko zadovoljstvo brojnih Cecinih fanova, koji su pune dve godine čekali na nove pesme. Vredelo je. Nove pesme su pokazale zašto je album toliko dugo rađen, a Cecino pevanje je dovedeno do savršenstva.
Pored naslovne numere „Gore od ljubavi“, veliki hitovi i van granica naše zemlje, postali su i „Pazi s kime spavaš“, „Trula višnja“, „Stereo bol“ itd. Album „Gore od ljubavi“ je objavljen u izdanju nove produkcijske kuće „Ceca Music“ čiji je vlasnik sama Ceca.

Kompozitori: A. Milić, B.Serafimovski
Tekstovi: M. Tucaković, Lj.Jorgovanović
Aranžmani: A. Milić, B.Serafimovski
Produkcijska kuća: Ceca Music
Godina objavljivanja: 2004.

 1. Gore od ljubavi
 2. Prljavo prljavo
 3. Ne gusi me
 4. Trula visnja
 5. Plan B
 6. Zamalo
 1. Pazi s kime spavas
 2. Stereo bol
 3. Necu dugo
 4. Pepeljara
 5. Od tebe ne znam da se oporavim

Decenija (2001)

Ceca Decenija album 2001 omotNakon duže pauze u karijeri usled porodične tragedije Ceca se na scenu vraća na velika vrata i svojim obožavaocima koji su željno iščekivali njen povratak, pokloni novi album koji mnogi, nakon svih tragičnih dešavanja nazivaju albumom Cecine karijere. Simobolično nazvan „Decenija“ bio je protkan skrivenom tugom i bolom, sa pesmama koje su otkrivale dušu napaćene žene i one koje su pozivale na radost, nedu i ushićenje. „Dragane moj“ je pesma koja se posebno povezuje sa Cecinim pokojnim suprugom, pošto je publika osetila emotivni naboj koji je Ceca ispoljila u toj pesmi, a sve ostale poput naslovne numere „Decenija“, „Zabranjeni grad“, „Zadržaću pravo“ su takođe u sebi nosile neku simboliku i povezanost sa Cecinom tragedijom. Ni ovaj album nije prošao bez muzičkog pomaka, tako da se Ceca, po prvi put, predstavlja i u nekom drugom muzičkom pravcu u pesmi „39,2“, koja je u tehno fazonu sa vrlo neobičnim tekstom.

Kompozitori: A.Milić, Φοιβοσ
Tekstovi: M. Tucakovič, Lj. Jorgovanović
Aranžmani: A. Milić, D.Popić
Produkcijska kuća: Grand Production
Godina objavljivanja: 2001.

 1. Zabranjeni grad
 2. Brze brze
 3. 39.2
 4. Dragane moj
 5. Zadrzacu pravo
 1. Bruka
 2. Batali
 3. Decenija
 4. Tacno je
 5. Nemoj mi prici

Ceca (2000)

Ceca Ceca Album 2000 omot„Nova žena za novi milenijum“ je bio slogan Cecinog, po mnogima, najboljeg albuma koji je takođe objavljen pod pokroviteljstvom diskografske kuće PGP RTS i kojim je Ceca najavila dolazak novog milenijuma. Fantastičan stajling koji je u potpunosti prikazao jednu novu Cecu, snažnu i jaku bio je reflekcija i njenih pesama koje su bile hit do hita, nabijene emocijama i energijom koju je samo Cecin glas mogao da iznese. Ta nesrećna 2000-ta godina je, nažalost mučki prekinula promociju Cecing albuma, ali koji se i bez obzira na to, prodao u fantastičnom tiražu, a pesme su postale toliko veliki hitovi, da su neke doživele i da budu isplagirane. Pesma „Dokaz“ za koju je Ceca snimila i odličan spot u saradnji sa Dejanom Milićevićem, je prva u nizu koja se izdvojila, a tu su i „Crveno“, „Oproštajna večera“, te dueti sa Acom Lukasom i Majom iz grupe Luna, „Crni sneg“ i „Drugarice“.

Kompozitori: A. Mili, Č. Čvorak, M. Vukašinović
Tekstovi: M. Tucaković, Lj. Jorgovanović
Aranžmani: A. Milić, Dream Team, M. Vukašinović, N.Stefanović
Produkcijska kuća: PGP RTS
Godina objavljivanja: 2000.

 1. Dokaz
 2. Oprostajna vecera
 3. Crni sneg
 4. Ja cu prva
 5. Svice dan
 6. Vec vidjeno
 1. Crveno
 2. Brat i sestra
 3. Votka sa utehom
 4. Drugarice
 5. Ako te ona odbije


Maskarada (1997)

Ceca Maskarada Album 1998 omotProvereni i oprobani tandem Marina Tucaković – Aleksandar Milić Mili glavni su Cecini saradnici i na albumu „Maskarada“, kojim se Ceca vratila u PGP na velika vrata. I pored činjenice da je Ceca već velika zvezda i da je pravi ekskluzivac PGP-a, ona dobija tretman kao nikada do tada sa pompeznom promocijom i izuzetno kvalitetnom reklamom. Iako je svaki Cecin album koji je uradila u poslednjih petnaestak godina apsolutni hit „Maskarada“ je pokazala da je Ceca izgradila prepoznatljiv stil i u tematici pesama i u načinu izvođenja. Svaka pesma ima neku svoju dušu i svaka je priča za sebe, opisujući mladu zaljubljenu ženu koja pati. Tako je naslovna numera „Maskarada“ postala himna ostavljenih i prevarenih žena, a ostale pesme koje su obeležile album su „Nevaljala“, „Nagovori“, „Da ne čuje zlo“ itd. Po prvi put Ceca sarađuje sa grupom Zana koja je potpisala fenomenalnu pesmu „Kažem da te volim“.

Kompozitori: A. Milić, Zana
Tekstovi: M. Tucaković, Zana
Aranžmani: A. Milić
Produkcijska kuća: PGP RTS
Godina objavljivanja: 1997.

 1. Maskarada
 2. Nevaljala
 3. Pogresan broj
 4. Kazem da te volim
 5. Nagovori
 1. Vreteno
 2. Nocas kuca casti
 3. Da ne cuje zlo
 4. I bogati placu
 5. Maskarada instrumental

Emotivna luda (1996)

Ceca Emotivna luda Album 1996 omotNa albumu „Emotivna luda“, dolazi do izražaja Cecin izuzetno emotivni glas, sa vrlo ozbiljnim tekstovima i pesmama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ceca je definitivno sazrela i kao žena i kao pevač, što njenoj interpretaciji daje jednu posebnu crtu emotivnog naboja. Najpoznatije balade sa ovog albuma su „Emotivna luda“, „Rođen s greškom“ i „Ličiš na moga oca“, a svakako najveći hitovi, koji se i danas slušaju podjednakim intenzitetom su „Doktor“ i „Kad bi bio ranjen“.

Kompozitori: A.Milić, Knez-Lj.Djokaj
Tekstovi: M. Tucakovič
Aranžmani: A. Milić, S.Noveljić, V.Maras
Produkcijska kuća: Komuna
Godina objavljivanja: 1996.

 1. Kad bi bio ranjen
 2. Rodjen sa greskom
 3. Zabranjeno pusenje
 4. Mrtvo more
 5. Neodoljiv neumoljiv
 1. Licis na moga oca
 2. Doktor
 3. Usnule lepotice
 4. Isuse

Fatalna ljubav (1995)

Ceca Fatalna ljubav Album 1995 omot„Fatalna ljubav“ je Cecin prvi album nakon udaje, tačnije izašao je samo nekoliko meseci nakon Cecinog venčanja sa Arkanom, opovrgnuvši sva nagađanja i prognoze da će udaja prekinuti njenu karijeru. Umesto takvih priča, u junu je počelo da se na sav glas priča o Cecinom novom albumu koji je posvetila svom suprugu i koji su mnogi ocenili kao najbolji do sada. Zvuk je bio moderniji, tekstovi su odisali emocijama, a naslovna numera „Fatalna ljubav“ je postala hit još dok je išla najava za album. Pesme koje su se izdvojile su i „Nije monotonija“, „Idi dok si mlad“ i legendarni hit „Beograd“, koji je postao himna glavnog grada. Zanimljivo je i da je Ceca na ovom albumu započela saradnju sa Aleksandrom Milićem Milijem, koji je i danas njen glavni kompozitor i producent i to baš za pesmu „Idi dok si mlad“, dok je „Beograd“, potpisao Dino Merlin (doduše ne svojim imenom, već imenom svoje kompanije) što se tek kasnije saznalo.

Kompozitori: A. Radulović, O. Mandić, D. Merlin, A. Milić, B. Đorđević
Tekstovi: M. Tucaković, Dino Merlin, B. Đorđević
Aranžmani: A. Radulović, A. Milić
Produkcijska kuća: Lucky Sound
Godina objavljivanja: 1995.

 1. Nije monotonija
 2. Zlato srecan put
 3. Znam
 4. Idi dok si mlad
 5. Volela sam volela
 1. Sta jos mozes da mi das
 2. Fatalna ljubav
 3. Da li to ljubav pravi od nas slabice
 4. Beograd


Ja još spavam u tvojoj majici (1994)

Ceca Fatalna ljubav Album 1995 omotNovim albumom „Ja još spavam u tvojoj majici“, 1994. Ceca učvršćuje saradnju sa Marinom i Futom Radulovićem, tako da su oni autori kompletnog projekta od prve do poslednje pesme. Album je izašao u junu mesecu (oko Cecinog rođendana), što Ceca kasnije usvaja kao trediciju, a kao najslušanije pesme, posebno su se izdvojile naslovna numera „Ja još spavam u tvojoj majici“, „Neću da budem k’o mašina“, kao i duet sa prijateljicom i koleginicom Mirom Škorić „Ne računaj na mene“.

Kompozitori: A. Radulović
Tekstovi: M. Tucaković
Aranžmani: A. Radulović
Produkcijska kuća: Lucky Sound
Godina objavljivanja: 1994.

 1. Ja jos spavam u tvojoj majici
 2. Devojko vestice
 3. Vazduh koji disem
 4. Volela sam te
 1. Ne racunaj na mene
 2. Necu da budem ko masina
 3. Ko nekad u osam
 4. Kuda idu ostavljene devojke


Kukavica (1993)

Ceca Kukavica Album 1993 omotKada je reč o albumu „Šta je to u tvojim venama“, zasigruno možemo reći da on predstavlja prekretnicu u Cecinoj karijeri, s obzirom da je tada započela saradnju sa Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulovićem Futom, koji su kasnije bili Cecini dugogodišnji saradnici i za nju napisali mnogo nezaboravnih hitova. Saradnja sa tandemom Tucaković-Radulović započeta je tako što su za Cecu napisali jednu od najlepših i najpoznatijih balada „Kukavica“ sa kojom je Ceca postigla nezapamćen uspeh. Album je obilovao hitovima, a svakako naslušaniji su bile pesme „Šta je to u tvojim venama“, „Zaboravi“, „Žarila sam žar“.

Kompozitori: A. Radulović
Tekstovi: M. Tucaković, Dino Merlin
Aranžmani: A. Radulović
Produkcijska kuća: JV Komerc
Godina objavljivanja: 1993.

 1. Kukavica
 2. Sta je to u tvojim venama
 3. Popij me kao lek
 4. Oprosti mi suze
 1. Zarila sam zar
 2. Ustani, budi se
 3. Sto si tako zaboravan
 4. Zaboravi
 5. Nebo, mesec, zvezdice

Babaroga (1991)

Ceca Babaroga Album 1991 omotCeca je svoje punoletstvo proslavila na najbolji mogući način – novim albumom. „Babaroga“ je objavljena neposredno pre Cecinog osamnaestog rođendana koji je svečano proslavila u društvu brojnih prijatelja i kolega. Svi su bili oduševljeni novim Cecinim pesmama i imidžom koji više ni po čemu nije podsećao na simpatičnu „devojčicu iz susedstva“, već se Ceca transformisala u mladu ženu koja je publiku počela da osvaja i svojim seksipilom. Najveći hitovi sa ovog albuma su „Hej vršnjaci“, „Babaroga“, „Volim te“.

Kompozitori: D.Ivanković, M. A. Kemiš
Tekstovi: S. Spasić
Aranžmani: M. A. Kemiš
Produkcijska kuća: PGP RTB
Godina objavljivanja: 1991.

 1. Babaroga
 2. Volim te
 3. Izbriši, vetre, trag
 4. Hej vršnjaci
 5. Sto put’ sam se zaklela
 1. Da si nekad do bola voleo
 2. Ne kuni majko
 3. Bivši
 4. Mokra trava

To, Miki / Pustite me da ga vidim (1990)

Ceca To, Miki 1990 omotKada je Ceca objavila album „To, Miki“ 1990 godine (cešto se meša sa kompilacijom iz iste godine: „Pustite me da ga vidim“) svi su se složili da je sa dečijim pesmicama gotovo i da Ceca odrasta i postaje devojka kojoj priliči da peva duboko emotivne pesme u kojima se može pronaći nešto starija publika. Najpoznatije pesme sa albuma su balade „Pustite me da ga vidim“ i „Drugarice prokletnice“, a veliki hit koji je takođe stavio pečat na ploču je bila pesma i „To, Miki“.

Kompozitori: D.Ivanković, M. A. Kemiš, M. Mijatović
Tekstovi: S. Spasić
Aranžmani: M. A. Kemiš
Produkcijska kuća: PGP RTB
Godina objavljivanja: 1990.

 1. To, Miki
 2. Pustite me da ga vidim
 3. Cipelice
 4. Lako je tebi
 1. Drugarice prokletnice
 2. Sve u svoje vreme
 3. Ne daj me
 4. Eh, tesko meni


Ludo srce (1989)

Ceca Ludo srce Album 1989 omotGodinu dana po izlasku prvog albuma, Ceca je odlučila da ne sme i ne treba da pravi dužu pauzu, pa je sve one koji su je zavoleli „na prvo slušanje“, obradovala novim albumom „Ludo srce“, koji je prikazao nešto drugačiju Cecu. Pesme su malo ozbiljnije, ali je ipak zadržana doza dečijeg i veselog, što je bilo u skladu sa Cecinim godinama. Sa albuma su se posebno izdvojile pesme „Ludo srce“ i „Lepotan“, kao mega hitovi koji se podjednakim intenzitetom slušaju i danas.

Kompozitori: M. Kodić, D.Ivanković
Tekstovi: O. Makić
Aranžmani: M. Kodić, A. Ilić
Produkcijska kuća: PGP RTB
Godina objavljivanja: 1989.

 1. Ludo srce
 2. Lepotan
 3. Budi decko moj
 4. Greska
 5. Zabranicu srcu da te voli
 1. Dodji
 2. Hej ljubavi ljubavi
 3. Eto eto prodje leto
 4. Od glave do pete

Cvetak zanovetak (1988)

Ceca Cvetak zanovetak Album 1988 omotCecin album prvenac nakon koga je vrtoglavo započela karijeru i postala jako popularna, jer su svi primetili i zapamtili simpatičnu petnaestogodišnju devojčicu koja je pevala vrcavu pesmicu „Cvetak zanovetak“

Kompozitori: M. Kodić, D.Ivanković, B. Majdanac
Tekstovi: M. Kodić, D.Ivanković
Produkcijska kuća: PGP RTB
Godina objavljivanja: 1988.

 1. Cvetak zanovetak
 2. Zelim te u mladosti
 3. Djacki spomenari
 4. Veliko srce
 5. Kuda zuris
 1. Ocima te pijem
 2. Detelina sa cetiri lista
 3. Eto eto prodje leto
 4. Ja tebe hocu

32 komentara

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca