Unofficial site

CECA RAŽNATOVIĆ O PAKETU MERA: Nisam uzela pomoć države!

Ceca Ražnatović oglasila se o državnim merama za pomoć privredi. Ona tvrdi da njena firma „Ceca mjuzik“ nije koristila ovaj paket mera.

– Nisam uzela nikakvu pomoć od države, ni dinara. Kao drugo, smatram da je ta pomoć preko potrebna ljudima kojima je usled situacije koja je zadesila ceo svet ozbiljno narušila njihov kućni budžet – izjavila je ovim povodom Ceca.

Sa druge strane, iz njene firme „Ceca mjuzik“ objasnili su kako izgleda kada neko aplicira za pomoć države i šta je sve potrebno da se uradi kako bi se ista ostvarila.

foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

– Pretraživanjem jedinstvenog registra računa NBS može se videti da „Ceca mjuzik“ ima otvoren namenski račun za isplatu dinarskih davanja kovid 19″. Taj račun je automatski otvaran od strane Narodne banke Srbije svim privrednim subjektima koji su imali otvorene tekuće račune samo u jednoj banci, bez obzira na to da li su se opredelili za pomoć ili ne. Otvaranje namenskog računa ne znači da se privredno društvo opredelilo za prihvatanje paketa mera iz Uredbe o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima. Paket mera se prihvatao podnošenjem poreske prijave na obrascu PPP PD za određenu vrstu prihoda-zarade, sa označenim datumom plaćanja poreza i socijalnih doprinosa 4. januara 2021, što „Ceca mjuzik“ nije koristio i nije podnosio nikakav zahtev za pomoć. Zarade za mart, april, maj i jun zaduživanje su sa zadnjim danom u mesecu za prethodni mesec i isplaćivane bez korišćenja paketa mera iz Uredbe, odnosno pomoći koje je država dodeljivala. Da bi neko bio siguran u to da li je privredno društvo „Ceca mjuzik“ prihvatilo paket mera iz navedene uredbe, mora da ima ovlašćenje za pristup portalu Poreske uprave, a ne javno dostupnim podacima sa sajta NBS koji su objavljeni uz pomenuti tekst. Ponavljamo pod punom krivičnom odgovornošću da nismo, niti ćemo tražiti finansijsku pomoć države usled pandemije koronavirusa – stoji u saopštenju ove firme.

I. E. / foto: ATA Images

Kurir

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca