Unofficial site

Ceca uplatila pola miliona evra, kao prvu ratu kazne

BEOGRAD – Folk pevačica Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić uplatile su 500.000 evra u dinarskoj protivvrednosti u budžet Republike Srbije, od ukupno milion i po evra koliko su dužne da uplate, izjavila je danas Tanjugu portparol Višeg suda Dušica Ristić.

Ceca stize u sud

Sestrama je presudom tog suda krajem maja osim kazne kućnog zatvora koju su počele da služe 23. juna, naloženo da u budžet Srbije uplate milion i po evra na ime oduzete imovinske koristi, a ne kao kaznu, ukazala je Ristić.

Taj iznos je podeljen u tri rate, od po 500.000 evra, a sud je dobio dokaz o uplati prve rate, dodala je portparol.

Drugu ratu one moraju da plate u roku od šest meseci od pravosnažnosti presude, odnosno do 30. decembra, a treću u roku od dve godine.

Kao garancija da će treća rata biti uplaćena sud je upisao hipoteku na kuću Ražnatovićeve u Ljutice Bogdana.

„Iznos koji je dosuđen nije kazna, već vraćanje imovinske koristi koju su Svetlana Ražnatović i Lidija Ocokoljić prisvojile. FK Obilić nije istakao imovinski zahtev, pa novac vraćaju državi, jer niko ne može da zadrži ono što je nelegalno prisvojio“ rekla je sudija Slađana Marković obrazlažući presudu prema kojoj sestre, pored odsluženja kazne kućnog zatvora, moraju državi da vrate novac.

Ražnatović i Ocokoljićeva kaznu kućnog zatvora služe u kući u Ljutice Bogdana, a tokom izvršenja neće moći da je napuštaju bez posebne dozvole suda.

One su, u skladu sa sporazumom o priznanju krivice, oglašene krivim i osuđene na godinu, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Izvor: Tanjug

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca