Unofficial site

HTELI SU DA JOJ ZABRANE ULAZAK Ceca Ražnatović peva u Kosovskoj Mitrovici na mirnom protestu Srba (FOTO, VIDEO) (BLIC)

Ceca u Kosovskoj Mitrovici

Foto: RAS Srbija

Mirni protesti Srba sa Kosova i Metohije protiv represije Prištine, koji su pokrenuti nakon drakonskih mera i uvođenja takse od 100 odsto na srpsku robu, nastavljeni su i danas u Kosovskoj Mitrovici koncertom Svetlane Cece Ražnatović.

Iako su prištinske vlasti najavile da če pevačici biti zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju, ona je bez problema prošla iz centralne Srbije na KiM.

Pred građane okupljene na mirnom protestu u Kosovskoj Mitrovici izašla oko 12.30 sati i zapevala. Koncert koji se održava na centralnom trgu u Mitrovici obezbeđuju snage KFOR-a, a prema inforimacijama sa lica mesta, okupljeno je više hiljada ljudi.

Uoči nastupa, Ražnatovićeva je rekla da će pokušati da olakša situaciju „svima koji se dole nalaze“. Bez ikakvog problema je stigla u Kosovsku Mitrovicu, javlja reporter „Blica“ sa lica mesta.

– Prošli smo i stižemo u Kosovsku Mitrovicu. Uskoro se vidimo, ljubim vas – oglasila se prvo Ceca na društvenim mrežama.

Ubrzo je stigla na improvizovanu binu i okupljenima rekla kratko:

– Želim samo da vam kažem da sam tu zbog vas i da sam uvek uz vas. Neću puno da pričam, ja ću da vam pevam – rekla je pevačica.

Kako je saopšteno iz Privremenog opštinskog organa, Ražnatovićeva će koncertom koji je najavljen za podne ispred studentskih domova u Kosovskoj Mitrovici pružiti podršku „mirnim protestima Srba koji se protive uvođenju takse od 100 odsto na robu iz Srbije“, piše Kossev.

Protesti se održavaju već danima, a sa njih se šalje jednoglasna poruka da međunarodna zajednica mora da reaguje na represivne mere Prištine, kao i da Srbi na Kosovu i Metohiji ne smeju da budu građani drugog reda.

Kako javlja reporter „Blica“, okupljeni drže transparente na kojima, između ostalog piše: „Svete, zar da naša deca budu žrtve“, „Imamo pravo na hleb“, „EU otvori oči“…

Koncert obezbeđuju pripadnici KFOR-a, a prisutan je i veliki broj medija, među kojima su i albanske TV ekipe sa juga Kosova. Prištinski mediji Cecin koncert prate uživo.

Transparenti na Cecinom koncertu u Kosovskoj Mitrovici
Foto: RAS Srbija
Transparenti na Cecinom koncertu u Kosovskoj Mitrovici

Pokušali da zabrane ulazak

Kosovski ministar kulture Kujtim Gaši za prištinske medije naveo je ranije da Ražnatovićeva nije poslala zahtev za ulazak na Kosovo, zbog čega joj, kako on smatra, treba zabraniti ulazak.

Cecin koncert u Kosovskoj Mitrovici
Foto: RAS Srbija
Cecin koncert u Kosovskoj Mitrovici

– Ministarstvo poziva carinu i policiju da ne dozvole održavanje koncerta te vrste – rekao je Gaši.

Međutim, to se nije dogodilo.

Ceca je reporteru „Blica“, uoči ulaska na teritoriju pokrajine, rekla da se ne boji da održi koncert na KiM.

Ceca Ražnatović stigla u Kosovsku Mitrovicu
Foto: Lj.T. / RAS Srbija
Ceca Ražnatović stigla u Kosovsku Mitrovicu

– Ne, da se bojim, ne bih ni prihvatila poziv. Situacija je takva kakva jeste i očekujem najpozitivniji ishod, u svakom slučaju. Nikada nisam bila pesimista, zašto bih sada – rekla je ona za „Blic“.

Ulazak na Kosovo i Metohiju nedavno bio je zabranjen košarkašima KK Partizan i zameniku direktora Kancelarije za KiM. Isto se prethodno desilo i Uniji žena sa Vračara. Pored toga, na administrativnom prelazu Jarinje bili su do kasno u noć zadržani vernici i humanitarci koji su se uputili na proslavu slave manastira Visoki Dečani.

Ulazak na Kosovo i Metohiju nedavno bio je zabranjen košarkašima KK Partizan i zameniku direktora Kancelarije za KiM.

Isto se prethodno desilo i Uniji žena sa Vračara. Pored toga, na administrativnom prelazu Jarinje bili su do kasno u noć zadržani vernici i humanitarci koji su se uputili na proslavu slave manastira Visoki Dečani.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca