Unofficial site

IZBEGLA I OVO ROČIŠTE: Ceca i Karleuša imale zakazano SUĐENJE, a Jelena se nije pojavila i došla je na GRAND (BLIC)

Ceca i Kareluša

Foto: RAS / RAS Srbija

Danas je trebalo da se održi ročište između Svetlane Cece Ražnatović i Jelene Karleuše koje poslednjih meseci izaziva veliko interesovanje javnosti, saznaje „Blic“. Jelena Karleuša danas je trebalo da se pojavi pred licem pravde, ali je i to ročište uspešno izbegla, kao i ono sa Ognjenom Vranješom koje je takođe bilo zakazano za danas.


Jelena Karleuša
Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija
Jelena Karleuša

Ceca je Jelenu tužila zbog Karleušinih izjava jednom dnevnom listu da je Ražnatovićeva naručila ubistvo Zorana Davidovića Ćande, a Karleuša je i po drugi put izbegla sučeljavanje pred organima pravde.

Prvi put je izostala 20. februara kada se pravdala da ima zdravstvenih problema, a sada je umesto plavokose pevačice na ročište u Prvi osnovni sud stigao njen advokat te je sudijama naveo da je Jelena Karleuša sprečena da dođe zbog smrti majke. A i advokati Ognjena Vranješa su ispričali zbog čega se Karleuša danas nije pojavila na zakazanom ročištu sa fudbalerom koje je odloženo, a više o tome pročitajte OVDE.


Ceca
Foto: Instagram / Instagram
Ceca

Samo nekoliko sati kasnije Jelena se pojavila na snimanju “Zvezda Granda” na Košutnjaku, gde će učestvovati u takmičarskom šou programu.

Kontaktirali smo advokatsku kancelariju Ateljević koja zastupa Jelenu Karleušu sa pitanjem zbog čega je ona danas izostala danas sa glavnog pretersa.

– Nisam ovlašćen da dajem takve izjave i komentarišem sudske postupke. Molim vas obratite se PR službi Jelene Karleuše – stoji u odgovoru advokata Milana Ateljevića.

Pozvali smo za izjavu i drugu stranu, te nam je pravni zastupnik Svetlane Cece Ražnatović, advokat Dušan Stojković, ispričao detalje otkazivanja ročišta.

– Razlog koji njen pravni branilac naveo jeste smrt majke i njena nesposobnost da učestvuje u suđenju, iako je uredno bila pozvana na ovo ročište. Mi smo se oštro protivili ovakvom postupku i neodazivanju na unapred zakazno ročište. Nespremnost na suočavanje sa pravdom i neprijatnost zbog tog suočavanja ne smeju da budu razlog nedolaska. Osećanja o kojima je ovde reč očigledno nisu problem kada je u pitanju snimanje zabavnih emisija za novac, ali jesu kada se treba odazvati na poziv suda. Sudnica nije zabava i uz dužno poštovanje i trenutnu situaciju, nedolazak na zakazano ročište narušava ugled suda. Ovakvim ponašanjima dolazimo do toga da se na sud posmatra na nešto što nije obavezno, sa čim može da se lako izađe na kraj i nešto što se ne poštuje, a šou-programi za novac postaju ozbiljniji od suda. Samim tim sudski postupci gube smisao jer njihov tok ne može da se razvija, naročito, ako imamo u vidu da se radi o krivičnom postupku – kaže Stojković i dodaje:

– Sud služi da kao nezavisni organ rešava sporove između građana i da pruži pravdu u razumnom roku, ako toga nema i ako suđenje ne može da se odvija onda se postavlja pitanje smisla suda kao organa koji treba da reši sporove građana. Prisupanje sudu je obaveza i ne zavisi od volje građana, to jest to je naredba da se u određeni čas i vreme pristupi u sudu. Ako ta naredba ne važi za pojednice onda nema ni pravde. Svetlana i dalje veruje u sud i u naše pravosuđe, ali jedino traži da se pravo primenjuje jednako za sve.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca