Unofficial site

BITKA TRAJE OD 90-IH: Evo kako je počeo rat Cece i Karleuše!


Jedna sasvim bezazlena izjava Jelene Karleuše izazvala je sukob koji traje skoro dve decenije.

Medijski rat Cece Ražnatović i Jelene Karleuše uvek je intrigirao javnost. Pevačice su oduvek punile novinske stupce, ali malo ko zna kako je i zbog čega njihov sukob počeo.

Jelena Karleuša na estradu je kročila 1995. godine kao maloletna 17-godišnja devojka pevajući tada popularne turbo folk pesmice. Ceca je već bila velika zvezda i te iste godine udala se za Željka Ražnatovića Arkana.

Mlada, ambiciozna i drčna Karleuša je vrlo brzo shvatila kako funkcioniše estrada, pa je nekoliko godina kasnije u jednom od intervjua smelo izjavila „Sve smo mi kurve!“

Ova rečenica je eksplodirala kao bomba, pa je reagovao i Arkan rekavši „Karleuša mora da je bila pijana ili drogirana kad je to rekla.“

U jednoj od čuvenih emisija Milovana Ilića Minimaksa Jelena je javno komentarisala njegove reči uz konstataciju „Ko o čemu, kurva o poštenju!“ Rat između Karleuše i Cece je buknuo i više niko ga nije mogao zaustaviti.

„Kao devojka od 19 godina imala sam strašan sukob sa Arkanom koji me je javno napao. On je bio ubica i kriminalac, a ja sam mu se na vrlo kulturan, šmekerski i hrabar način oduprla. Podigla sam glas protiv njega kad to nisu mogli da urade ni najmoćniji ljudi u Srbiji. Ceca mi je bila uzor. Ali, kad su me ona i Arkan napali srušio mi se ceo svet“, pričala je kasnije Karleuša u jednom intervjuu.

Podržali su je obožavaoci, jer je progovorila o onome o čemu je Srbija ćutala. Bilo je i onih koji su joj zamerali, jer se i sama zabavljala sa žestokim momkom Ćandom.

Početkom 2000. godine ubijen je Arkan, a dve i po godine kasnije i Zoran Davidović Ćanda. Sudbina se ponovo poigrala sa dve pevačice i najveće estradne rivalke.

Crni dani za Cecu počeli su pet dana nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, 17. marta 2003. godine kada je Ceca uhapšena u svojoj kući u kojoj je pronađeno skriveno oružje za koje će ona kasnije tvrditi da je ostalo od Arkana i da nije imala pojma da je tu.

U trenutku hapšenja u njenoj kući je bio i Dragan Karleuša, Jelenin otac, tada visoki policijski službenik. U udarnom Dnevniku RTS-a prikazana je slika Cece kako sedi u društvu pripadnika zemunskog klana koji su direktno optuženi za ubistvo premijera.

Ceca je u Centralnom zatvoru provela više od dva meseca, ali je to nije slomilo. Vratila se jača nego pre, a sukob sa koleginicom se još više zaoštrio. I dok je Karleuša koristila svaku priliku da ocrni Cecu, ona je ćutala.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca