Unofficial site

Ceca i Dimitrijević se suočili na sudu (Video+Foto)

Folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović suočila se danas pred istražnim sudijom Višeg suda u Beogradu sa nekadašnjim sportskim direktorom FK „Obilić“ Jovanom Dimitrijevićem u Palati pravde.

Ceca stize u sud

Suočenje je izvršeno povodom različitih tvrdnji koje su izneli pred sudom u vezi sa prodajom fudbalera „Obilića“ Milana Obradovića moskovskoj „Lokomotivi“ za tri miliona dolara, u vreme dok je Ražnatovićava bila predsednik kluba.

Ražnatovićeva i Dimitrijević suočili su se pred istražnim sudijom iza zatvorenih vrata, jer je istraga tajna i nije dozvoljeno prisustvo javnosti.

U sudnici su se zadržali svega 15 minuta, a potom je Ražnatovićeva napustila Palatu pravde u pratnji jednog telohranitelja, s kojim je i došla u sud.

Viši sud u Beogradu vodi istragu protiv Ražnatovićeve, njene sestre Lidije Veličković, Dimitrijevića bivšeg direktora „Obilića“ zbog sumnje da su od transfera fudbalera protivpravno prisvajali deo novca.

Binić i Dimitrijević se terete da su umešani u nezakonitu prodaju fudbalera Milana Obradovića moskovskoj „Lokomotivi“ za tri miliona dolara, a da ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun kluba.

Sumnja se da su tako postupali po nalozima vlasnice FK „Obilić“ Ražnatovićeve, te da su kao odgovorna lica u klubu zaključili ugovor 2. jula 2001. u Moskvi sa predstavnicima moskovskog kluba o prodaji Obradovića.

Milion dolara je, prema sumnjama tužilaštva, uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini koje je zatim predato vlasnici kluba na ruke.

Ostatak je išao preko više privatnih računa u Belgiji u Briselu, Letoniji u Rigi, Španiji i Marbelji i Palma de Majorki, u Švajcarskoj u Ženevi i Luganu i u SAD u Njujorku.

Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Veličković sumnjiče se za nezakonitu prodaju deset fudbalera, među kojima je i Obradović. Sestre se terete da su zlopotrebom položaja, prilikom prodaje ovih igrača, stekle 235.507.689 dinara (4.100.000 nemačkih maraka i 3.480.000 dolara), odnosno 11 miliona evra.

Beogradska štampa je sredinom januara prenela da je protiv njih napisana optužnica koja nije podneta sudu (podignuta), ali tužilaštvo to međutim nije potvrdilo već je izašlo sa zahtevom za proširenje istrage protiv Binića i Dimitrijevića 2. decembra.

Istraga protiv Svetlane Ražnatović pokrenita je još u aprilu 2003. godine zbog nedozvoljenog držanja oružja, pošto je bila uhapšena u akciji „Sablja“, a u vili u kojoj je živela pronađeno je više komada vatrenpg oružja.

Tužilaštvo je potom, zbog sumnji u nelegalno obavljene transfere fudbalera, zahtevalo proširenje i dopune istrage.

Više puta dopunjavana istraga protiv folk pevačice okončana je u junu prošle godine.

Izvor: Tanjug, Blic

2 komentara

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca