Unofficial site

Ceca u kućnom pritvoru sprema album

Svetlana Ražnatović neće tražiti da pravi koncerte dok boravi u kućnom pritvoru, ali želi da snima novi album, kaže za B92 njen advokat Dragan Krgović.

Ceca

Ražnatovićeva iščekuje okončanje procesa, a u međuvremenu njeno obezbeđenje ne dozvoljava novinarima ni da se približe kući.

Prema informacijama kojima raspolaže B92, folk pevačica i njena sestra mogle bi početkom sledećeg meseca da počnu izdržavanje kazne kućnog pritvora uz nošenje elektronskih narukvica, nakon što je sud prihvatio nagodbu o priznanju krivice.

Svetlana Ražnatović čeka presudu pa da joj oko noge bude vezana narukvica i da ostane u kućnom pritvoru. Njen advokat Dragan Krgović već je u Hagu na sledećem slučaju, a nada se da će Ražnatovićevoj biti odobreno da radi.

„To ne ukljucuje odrzavanje koncerata i javne nastupe jer to ne bi bilo primereno niti ce to ona traziti. Znaci ona moze da snima muziku, odnosno moze da redovno ide na posao kao sva lica koja na ovaj nacin izvrsavaju sankciju“, kaže za B92 advokat Krgović.

Svetlana Ražnatović najpre je zakazala a potom i otkazala koncert na stadionu Crvene zvezde 28. juna. Gotovo je izvesno da će toga dana ona biti kod kuće, oko noge biće joj vezana elektronskim ključem jedna ovakva narukvica koja će svakih 20 sekundi slati podatke o njenom kretanju.

Ceca u junu u kućnom pritvoru?

Proces se privodi kraju i pred sudom – sudija piše odluku i dostavlja je višem javnom tužiocu, okrivljenima i oštećenom, kaže portparolka Dušica Ristić.

„Protiv ovog rešenja kojim je usvojen sporazum o priznanju krivice, oštećeni i njegov punomoćnik mogu da usvoje žalbu u roku od 8 dana od kada im bude dostavljeno to rešenje. Nakon toga kada rešenje postanepravosnažno, predsednik sudskog veća će doneti presudu kojom okrivljene proglašava krivim i izriče im kaznu koja je predviđena u sporazumu o priznaju krivice“, objašnjava portparolka suda.

Pevačica iz kuće ipak može da izađe, ali samo ako je njoj ili ukućanima potrebna hitna medicinska pomoć, da redovno odlazi na posao, da polaže ispite ako se odluči da upiše fakultet, ode na redovni zdravstveni pregled. Tokom narednih 8 meseci može i da se venča ili ode na sahranu bliskog lica. Pošto se ne bavi poljoprivredom kao stalnom delatnošću, ovu zakonsku pogodnost ne može koristiti po tom osnovu.

Nekadašnji sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević poredi ovo suđenje sa procesom protiv Dragana Džajića.

„Ako postoji neki obzir prema toj gospođi koji ne bi postojao prema ostalim građanima, onda je to upravo znak sentimentalnosti. Svi su nežni prema njoj, učiniocu krivičnog dela“, smatra Ivošević.

Međutim ni sentimentalno ni nežno nije bilo obezbeđenje Ražnatovićeve prema novinarima. Nakon što su juče u Palati pravde pokušali da zabrane ulaz novinarima u sudnicu, danas su novinarima branili da priđu kući u Ljutice Bogdana u Beogradu.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca