Unofficial site

Ceci preti 15 godina zatvora

U Višem sudu u Beogradu potvrdili su da su prekjuče primili optužnicu protiv Svetlane Ražnatović i da je određen sudija koji će postupati u tom predmetu.

– Tužilaštvo je sakupilo čvrste dokaze u predmetu protiv Svetlane Ražnatović i ostalih optuženih za nezakonitu prodaju fudbalera FK Obilića – kaže za „Blic“ glavna tužiteljka Srbije Zagorka Dolovac.

Prema njenim rečima podizanje ove optužnice predstavlja još jednu potvrdu da nema zaštićenih.

– Tužilaštvo radi samostalno i ne podleže nikakvom pritisku, pa ni političkom – kaže glavna tužiteljka Srbije.

Sudija će u najkraćem roku poslati optužnicu okrivljenima i njihovim braniocima koji imaju zakonski rok da se izjasne o njoj. Odlukom suda o eventualnim prigovorima optužnica će stupiti na pravnu snagu ili će biti vraćena na dopunu. Dok se čeka kojim putem će ići optužnica, Arkanovoj udovici u nastupajućem glavnom pretresu preti i maksimalna kazna do 15 godina zatvora.

– U slučaju Svetlane Ražnatović maksimalna kazna za oba krivična dela ne bi mogla da bude veća od 15 godina zatvora, koliki je bio zakonski maksimum u 2003. godini – kaže za „Blic“ advokat Ivan Bajazit.
Svetlana – Ceca Ražnatović, kako je „Blic“ prvi preneo, optužena je sa sestrom Lidijom Veličković-Ocokoljić za zloupotrebu položaja u produženom trajanju i na teret im se stavlja nezakonita prodaja 10 fudbalera FK Obilića, od čega su sebi pribavile 4.100.000 nemačkih maraka i 3.480.000 američkih dolara. Ražnatovićevoj se na teret stavlja, osim što je naložila da se igrači nezakonito prodaju, i da je imala 11 pištolja bez dozvole.

Optužnica je podignuta i protiv bivših funkcionera FK Obilića Dragiše Binića i Jovana Dimitrijevića zbog zloupotrebe položaja i pomaganja u zloupotrebi i na teret im se stavlja da su učestvovali u nezakonitoj prodaji jednog igrača.

Advokat Ivana Bajazit, nekadašnji sudija Okružnog suda u Beogradu, objašnjava za „Blic“ da Svetlani Ražnatović preti kazna zatvora za zloupotrebu službenog položaja od dve do 12 godina. Ista kazna preti i ostalim optuženima, s tim da sud za više istih dela izriče veće kazne, a Biniću i Dimitrijeviću se stavlja samo jedno krivično delo. Za pomaganje u zloupotebi, za šta je optužen Dimitrijević, zakon propisuje da je kazna ista kao i za zloupotrebu ili manja.

Kazna od dve do 12 godina za zloupotrebu službenog položaja je propisana za sva dela gde je dobit veća od milion i po dinara, što je slučaj sa četvoro optuženih.
Ražnatovićeva je optužena i za držanje 11 pištolja bez dozvole i kazna koja je važila u to vreme je od jedne do osam godina zatvora.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca