Unofficial site

Kraj istrage protiv Cece, na potezu Tužilaštvo!

Viši sud u Beogradu završio je i proširenu istragu protiv Svetlane Cece Ražnatović i njenih saradnika koji se sumnjiče da su od transfera fudbalera FK „Obilić“ u inostrane klubove protivpravno prisvajali novac.

Ceca Raznatovic, Novembar, 2010, Beograd

Spisi predmeta su prosledjeni tužilaštvu koje treba da odluči da li će posle osam godina istrage podići optužnicu ili ne.

„Istražni sudija je završio postupanje po zahtevu za proširenje istrage koji je Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo protiv nekadašnjih direktora i sportskog direktora FK ‘Obilić’ Jovana Dimitrijević i Dragiše Binića i spise predmeta prosledio tužilaštvu 4. marta“, precizirala je portparol suda Dušica Ristić.

Istragom je bila oduhvaćena i Ražnatovićkina sestra Lidija Veličković.

Binić i Dimitrijević se terete da su umešani u nezakonitu prodaju fudbalera Milana Obradovića moskovskoj „Lokomotivi“ za tri miliona dolara, a da ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun kluba.
Uz Cecu optužuju i Dragišu Binića

Sumnja se da su tako postupali po nalozima vlasnice FK „Obilić“ Ražnatovićeve, te da su kao odgovorna lica u klubu zaključili ugovor 2. jula 2001. u Moskvi sa predstavnicima moskovskog kluba o prodaji Obradovića.

Milion dolara je, prema sumnjama tužilaštva, uplaćen na račun privatnog preduzeća u Bijeljini a zatim je novac predat vlasnici kluba na ruke.

Ostatak je išao preko više privatnih računa u Belgiji – u Briselu, Letoniji – u Rigi, Španiji – u Marbelji i Palma de Majorki, Švajcarskoj – u Ženevi i Luganu i u SAD – u Njujorku.

Ražnatovićeva i njena sestra Lidija Veličković sumnjiče se za nezakonitu prodaju deset fudbalera, medju kojima je i Obradović.
Ceca otputovala u Australiju, optužnica još stoji u fioci

Sestre se terete da su zlopotrebom položaja, prilikom prodaje ovih igrača, stekle 235.507.689 dinara (4,1 milion nemačkih maraka i 3.480.000 dolara), odnosno 11 miliona evra.

Istraga protiv Svetlane Ražnatović pokrenuta je još u aprilu 2003. godine zbog nedozvoljenog držanja oružja, pošto je bila uhapšena u akciji „Sablja“, a u vili u kojoj je živela pronadjeno je više komada vatrenpg oružja.

Izvor: Tanjug

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca