Unofficial site

ŠOK U SUDNICI Karleušin advokat tražio izuzeće sudije pod obrazloženjem da JK MOŽE DA LAŽE (BLIC)

ŠOK U SUDNICI Karleušin advokat tražio izuzeće sudije pod obrazloženjem da JK MOŽE DA LAŽE

Foto: Milan Ilic / RAS Srbija

Zastupnik okrivljene Jelene Karleuše na današnjem suđenju sa Cecom Ražnatović tražio je izuzeće sudije, nakon što se sa njim sukobio oko tumačenja zakona.


Foto: Milan Ilic / RAS Srbija

Prema našim saznanjima došlo je do sukoba Jeleninog advokata sa sudijom Vladimirom Miletićem. Nakon što je sudija, po protokolu, pročitao prava i obaveze stranaka Jelenin advokat se pobunio. On je jasno stavio do znanja sudiji da njegova klijentkinja ne mora da priča istinu već da ima pravo da laže, nakon čega je usledio zahtev za izuzeće sudije.

Stupili smo u kontakt sa advokatskom kancelarijom Ateljević, koji zastupaju Jelenu, koji su nam potvrdili naša saznanja i objasnili baš ono što su i sudu: Jelena ima pravo da laže!

– Sudija protivno zakoniku o krivičnom postupku oduzima prava koja pripadaju mojoj stranci, kako će ona da iznosi odbranu. Da bih objasnio, kada je neko svedok u postupku on ima građansku dužnost da svedoči, dužan je da se odazove i da svedoči o onome što mu je poznato. Kada daje iskaz mora da govori istinu, a ako mu se postavi pitanje koje njega može da izloži krivičnom gonjenju onda ima pravo da to uskrati. Kada je u pitanju okrivljeni ne postoji krivično delo davanja lažnog iskaza okrivljenog. Okrivljeni ima pravo po zakoniku o krivičnom postupku da se brani ćutanjem i da uopšte ne iznosi svoju odbranu – kaže Zoran Ateljević i dodaje:

– Ima pravo da iznosi svoju odbranu koja može biti istinita i neistunita jer suštinski ima pravo da laže. Sudija koji podučava moju stranku kako treba da se ponaša pred sudom kaže joj: ako vam se postavi pitanje, niste dužni da odgovorite na njega ako biste se izložili krivičnom gonjenju. To je glupost! Ona ima pravo da ćuti, laže, da uopšte ne odgovara na pitanja. Ja sam mu rekao da ne može to da traži od okrivljenog. Nakon što sam ga upozorio on je nastavio dalje. Zato sam tražio izuzeće, vređa pravo na odbranu, pogrešno podučava stranku, vređa pravo na pravično suđenje. Prvi put za 40 godina moje karijere sam čuo ovakav zahtev od sudije.

Ceca je, podsetimo, Jelenu tužila zbog Karleušinih izjava jednom dnevnom listu da je Ražnatovićeva naručila ubistvo Zorana Davidovića Ćande, a još fotografija sa današnjeg suđenja pogledajte u galeriji.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca