Unofficial site

SVETLANA CECA RAŽNATOVIĆ, BIOGRAFIJA: Suva istina o životu najveće balkanske dive, OVO O NJOJ NISTE ZNALI (BLIC)

Ceca Ražnatović BIOGRAFIJA

Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija

Ceca Ražnatović je jedna od naših najpoznatijih pevačica, a pesme “Trepni”, “Idi dok si mlad”, “Doktor” su veliki hitovi. Iz braka sa Arkanom Ražnatovićem ima dvoje dece, pevačicu Anastasiju Ražnatović i boksera Veljka Ražantovića. Cecin koncert na Ušću oborio je rekord, a njen život izaziva pažnju.


Cecin koncert na Ušću
Foto: Petar Marković / RAS Srbija
Cecin koncert na Ušću

Cecine pesme

Svetlana Ceca Ražnatović oborila je rekord na Ušću 2013, kada je napravila veliki spektakl pred 150.000 ljudi. Ceca je poznata po velikim hitovima „Trepni“, „Autogram“, „Nevinost“, „Didule“, „Anđeo drugog reda“. Inače, „Didule“ je izazvao veliku pažnju, a Ceca jednom prilikom objasnila i značenje te pesme.


Caca i pesma
Foto: Promo
Caca i pesma „Didule“ zapalili su masu

– Isto što i romale-romali, điđi-miđi… Uzgred, tra-la-la, dečko, ti si otpevao svoje i ne mogu više da ti tolerišem ništa, ni da te trpim… Doviđenja, prijatno – objasnila je Ceca o „Didule“ za magazin „Puls“.

Jedan od najvećih hitova koje je Ceca otpevala svakako je pesma „Beograd“. Cecu Ražantović su optužili da nije platila pesmu „Beograd“ čiji je autor Dino Merlin, ali pevač otkrio istinu.


Ceca i pesma
Foto: Printscreen / RAS Srbija
Ceca i pesma „Beograd“

– Na tu priču je odavno stavljena tačka. Ceca je otpevala pesmu „Beograd“ koja je bila moj poklon za nju i suvišno je bilo šta pričati – rekao je za „Blic“ Dino Merlin.

Dino Merlin je zaista imao njuh kada je ova pesma u pitanju s obzirom da je „Beograd“ postao evergrin, a pitanje je da li bi doživeo toliki uspeh da ju je pevala bilo koja druga pevačica. Ceca i njena „Kukavica“ takođe su ušle u anale velikih hitova. „Kukavica“ iz 1993. godine, a koju je napisala Marina Tucaković našla se 2018. u zbirci zadataka za prvi razred gimnazije. Ta pesma i te kako je obeležila njenu karijeru.


Ceca i pesma
Foto: Printscreen / RAS Srbija
Ceca i pesma „Kukavica“

– Futa kaže imamo mi jednu pesmu, ali mnogo pevačica ju je odbilo i niko ne želi da je snimi. I naravno, Marina je tada bila u kuhinji, a to se sve dešava kod njih u stanu. Kaže mu: „Futo nemoj to da joj sviraš to je bezbeze“. I ja kažem: „Molim te da čujem šta ste vi to napravili, a da je tako bezbezde, to ne mogu da verujem“. I on meni zapeva: „Zagrli me i pođi putem kuda idu kukavice“. Rekla sam mu odmah da je to ludilo kako je pesma napisana i to je za mene ono što mi treba. Marina čuje iz kuhinje i dobacuje: „Neoguće da ti se ovo sviđa“. Futa sutradan uradi aranžman, sledećeg dana otpevam pesmu što bi se narodski reklo „iz cuga“ i postane potpuno remek delo – rekla je Ceca u novogodišnjem intervju za RTV Novi Pazar.

Među mnogobrojnim Cecinim pesmama koje su doživele veliki uspeh su i „Neću dugo“, „Pile“, „Ime i prezime“, „Poziv“, „Decenija“, „Maskarada“,a Ceca je optevala pesmu „Brat“.


Cecina pesma
Foto: RAS Srbija
Cecina pesma „Doktor“, veliki hit

Filk diva napravila je bum i pesmom „Gore od ljubavi“, a evergrin je postala pesma „Doktor“. Ništa manje uspeha postigle su i pesme „Nagovori“, „Bivši“, te „Idi dok si mlad“ koji je objavljen pre 23 godine.

Dame i danas pamte zgodnog drvoseču kojeg je u spotu igrao Đorđe Duvnjak.

Đorđe je imao 23 godine kada se pojavio u ovom spotu, i tada je bio jedan od naših najuspešnijih manekena. Igrao je drvoseču kog Ceca nalazi u šumi i dovodi u veliki grad, tada mu se život menja iz korena.


Ceca u spotu za pesmu
Foto: Printscreen / RAS Srbija
Ceca u spotu za pesmu „Znam“

Veliki hitovi Cece Ražnatović su i „Volim te“, „Zabranjeni grad“, „Lepotan“, „Jadna ti je moja moć“, „Nevaljala“, „Tačno je“ i „Znam“. U spotu za Cecinu „Znam“ pojavio se popularni maneken Bane Erčić.

Ceca, privatni život

Pre nego što se udala za Željka Arkana Ražnatovića, ona se prezivala Ceca Veličković. Sa Arkanom je dobila dvoje dece. Anastasija Ražantović koja je danas krenula maminim stopama rođena je 25.maja 1998, a bokser Veljko Ražnatović rođen je 10.decembra 1996. Cecina deca su izuzetno uspešna na poljima u kojima žele da se ostvare.


Ceca Ražnatović, Veljko Ražnatović, Anastasija Ražnatović
Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
Ceca Ražnatović, Veljko Ražnatović, Anastasija Ražnatović

Anastasija Ražnatović je novom pesmom „Rane“ oborila sve rekorde.

– Nisam želela da ti se mešam dok si radila na pesmi i spotu. Pustila sam da sve uradiš sama. Dala sam samo moj savet o pesmi. Poruke koje danima dobijam i ono što vidim čine me da budem najponosnija majka na svetu. Volim te, beskrajno! Bravo devojko – reči su koje je Ceca javno uputila Anastasiji nakon uspeha.


Anastasija Ražnatović
Foto: Nemanja Novaković / RAS Srbija
Anastasija Ražnatović

Anastasija je tako odabrala pevanje, a Veljko boks.

Cecin sin ističe da je njegov cilj da opravda svoje prezime, odnosno da svoje roditeje prikaže u najboljem svetlu.


Veljko Ražnatović
Foto: Promo
Veljko Ražnatović

– Mislim da bi voleli da vide krimi-džimi ponašanje, neki seljakluk i neko bahanalisanje, ja nisam prosto tako podizan i nikad to neće moći da vide. Gledam da svoje roditelje i sve prikažem u najboljem svetlu stalno. Smatram da bi moj otac danas bio ponosan što se bavim ovim sportom. Isto tako mene je samo majka odgajala i gledam da je ne obrukam kroz sve što radim. Naravno, svi smo bili mlađi, svako ima neke ekcese, ja sam se pronašao u ovome i anulirao sam taj višak energije i negativno ponašanje koje sam pre vukao sa sobom, ali putevi su mi sad jasni, vidim sve. Ja sad imam svoj put, ko hoće može da mi se pridruži, ko neće može da gleda zajedljivo sa strane.

Ceca, biografija

Ceca Ražnatović rođena je14. juna 1973. godine u Prokuplju, a odrasla u selu Žitorađa kraj Prokuplja. Mama Mira bila je seoska učiteljica, a otac Slobodan mašinbravar i trgovac.


Cecini roditelji, Ceca se prezivala Veličković
Foto: RAS Srbija
Cecini roditelji, Ceca se prezivala Veličković

– Kažu da je moj tata čim sam se rodila i prvi put zaplakala rekao: „Jao, rodila se pevačica!“ Kad sam progovorila, roditelje sam zvala po imenu, a mamu oslovljavala sa Mico – prisećala se Ceca, čijoj sreći kada je dobila sedamnaest meseci mlađu sestru Lidiju, nije bilo kraja.


Ceca Ražnatović sa sestrom Lidijom
Foto: Printscreen / Instagram
Ceca Ražnatović sa sestrom Lidijom

– Vrlo smo strogo vaspitavane: tačno se znalo šta je za devojke, a šta je za dečake. Sećam se, leto, dan dugačak, a mi već šiparice, izlazi se tek u deset uveče iako se sve završava u ponoć, a mama sestri i meni kaže: „Možete da izađete u devet, i kad pomislim da ste tamo, da ste već ovde. Ako vam se ne sviđa, meni je još bolje, ostanite kod kuće“ – evocirala je jednom uspomene.


Ceca
Foto: U. Arsić / RAS Srbija
Ceca

Iako je muzičku crtu povukla na majku, u Žitorađi se uvek pričalo da Ceca najviše liči na svog oca.

– Tata i ja smo mnogo slični jer smo pitomi i veseli ljudi. Agresivni smo jedino kada je fudbal u pitanju. Volimo i pesmu, i tu mi otac najviše pomaže. Uvek se nasmejem kada sluša neku moju pesmu na radiju ili TV-u jer kaže: „Evo, peva moja dalja rođaka iz Beograda“.


Ceca na početku karijere
Foto: Printscreen / RAS Srbija
Ceca na početku karijere

Ceca je od malih nogu pevala sa majkom na seoskim priredbama. Dešavalo se često da nisu imale 30 dinara za prevoz do susednog sela, zbog čega je buduća zvezda prolila mnogo suza. U petoj godini od roditelja je dobila i prvu harmoniku koju je neko vreme svirala, pohađajući kasnije muzičku školu u Prokuplju, ali se na kraju ipak priklonila pevanju.

U osnovnoj školi bila je odličan đak, a od predmeta najviše je volela muzičko i fizičko. Dešavalo se da na nekoj svadbi nastupa do četiri ujutro, odspava nekoliko sati i potom ode u školu, ali nije odustajala. Volela je da čita romane „Orkanski visovi“ i „Džejn Ejr“, da pati zbog tragične ljubavi u njima jer je maštala da postane glumica. Iako je želela da upiše srednju pedagošku, zbog muzike je vanredno završila poljoprivredno-veterinarsku školu.


Ceca
Foto: Petar Marković / RAS Srbija
Ceca

Osamdesetih godina Ceca je kao početnica na estradi pevala za tri hiljade maraka. Kako je pričao njen tata, na turneji po Crnogorskom primorju tokom prve godine zaradila je neverovatnih 400 hiljada dinara, novac su doneli kući u velikom koferu i brojali ga celu noć, a onda ga uložili u kupovinu placa i proširenje porodične kuće u Žitorađi.

Ceca i Arkan

Ceca i Arkan upoznali su se na osnivačkom kongresu njegove stranke. SSJ 2. novembra 1993, gde je filk zvezda postala član stranke. Nakon što se na promotivnom koncertu SSJ u hali Pionir pojavila u beloj venčanici i otpevala „Kukavicu“ i „Đurđevdan“, svima je bilo jasno da je to bilo upućeno samo jednom čoveku iz lože. Posle toga, Cecina slika u zlatnom ramu osvanula je u Željkovoj kancelariji.


Ceca i Arkan
Foto: Instagram
Ceca i Arkan

– Ja sam njega prva poljubila! Arkan jeste strog, ali samo prema vojsci. Sasvim je drugačiji čovek u privatnom životu, on je jedan dobrica – rekla je jednom prilikom Ceca.

Ceca i Arkan verili su se na Božić 7. januara 1995. godine, a Ceca je dobila prsten s brilijantom od tri i po karata.

Njihova svadba prozvana je svadbom veka.


Ceca na pomenu željku Ražantoviću Arkanu
Foto: E. Čonkić / RAS Srbija
Ceca na pomenu željku Ražantoviću Arkanu

Tog 19. februara 1995. godine sudbonosno „da“ rekli su najsjajnija folk zvezda jugoslovenske estrade Svetlana-Ceca Veličković i Željko Ražnatović Arkan.

Čitav svadbarski ceh unapred je platio Arkanov najbolji prijatelj Italijan Đovani di Stefano. Đovanija je to zadovoljstvo, prema računici ovdašnjih medija, stajalo čak oko 100.000 maraka.

Željko Ražnatović Arkan ubijen je 2000. Sahranjen je na Novom groblju.

Ceca i Putin

Tokom dočeka predsednika Rusije Vladimira Putina u Beogradu koji je upriličen 17. januara ove godine pojavila se i Svetlana Ražnatović.


Ceca i Putin
Foto: Privatna arhiva
Ceca i Putin

Ono što tada niko nije mogao da ignoriše je da je Putin sve vreme gledao u pevačicu, a Ceca je istakla da joj je velika čast.

Cecin koncert na Ušću

Ceca Ražnatović ponosna je vlasnica rekorda po broju prodatih ulaznica za koncerte na Ušću. Ona je koncertima 2006. i 2013. oborila sve rekorde. Iza sebe je po broju posećenosti ostavila čak i Madonu i čuvene Rolingstonse.

Ceca planira i Ušće tri kojim će krunisati karijeru koja traje više od tri decenije.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca