Unofficial site

VRIŠTALA SAM I VADILA ŽELJKU KRV IZ USTA! Cecina dramatična ispovest o ubistvu muža Arkana: Taj čovek je SVE SMEO!

Petnaestog jaunara navršiće se 20 godina otkako je ubijen nekadašnji komandant Srpske dobrovoljačke garde i suprug pevačice CeceŽeljko Ražnatović Arkan. Tog dana ona je bila sa njim u Interkontinentalu, a društvo im je pravila i njena sestra Lidija

Istog dana, inače, u napadu su likvidirani i Milenko Mandić Manda i Dragan Garić.

U trenutku Arkanovog ubistva, Ceca i Lidija bile su u jednom od butika koji se nalzio u sklopu hotela, a prema tadašnjem svedočenju pevačice za medije, Arkan je malo bio sa njima po radnjama, malo sa prijateljima. Ceca je nakon ubistva, kako se navodi, ispričala do detalja sve o danu koji je obeležio njen život, te kako je izgledalo kada je saznala da je njen suprug ubijen.

„Željko je izašao iz butika gde smo bile, i krenuo da potraži svog prijatelja Mandu. Ja sam za to vreme sa sestrom obilazila butike, i povremeno prolazila pored separea gde su sedeli Željko, Manda I Garić. U jednom trenutku pored njega je sedeo i Branko Jevtović Jorga, a kad sam sledeći put došla, njega nije bilo. Sela sam malo pored supruga i otišla u ‘La France“, rekla je pevačica, pa dodala da se oko 17 sati začula pucnjava i nastala panika.

foto: Dragana Udovičić

„U jednom trenutku je istrčao Zvonko Mateović, tražio je da mu dam pištolj jer je on ispalio sve projektile iz svog oružja. Dala sam mu moj valter, ali on nije ispalio nijedan metak. Neke žene su mi branile da izađem iz butika, a Zvonko je vikao: “Ubijen je komandant”. Smogla sam snage i otrčala. Garić je bio na podu, Željko je krvario, pokušala sam sa reanimacijom. Videla sam da je Manda na mestu mrtav. Vrištala sam da neko pozove Hitnu pomoć, dok sam Željku iz usta vadila krv“, pričala je Ceca.

Ražnatovićka je ranije u jednoj svojoj ispovesti potvrdila da nakon te 2000. godine nikada nije više kročila na mesto strašnog zločina.

„Za mene je to mesto Željkov grob. Nikada se čovek sa tim ne pomiri, ali morala sam da naučim da živim sa svim strahotama koje su mi se desile“, rekla je Ceca.

Ona je dodala da je pored nje bila sestra Lidija, kao i da je iza leđa iznenada videla naoružanog mladića.

„Koščati mladić, crne puti i kratke kose, digao je oružje uvis, a Mateović je povikao: ‘Baci pištolj!’ Ne znam ko je taj momak, ali nije Jorga“, ispričala je Ceca.

Kaže da je sa sestrom Lidijom, Mateovićem i još jednim muškarcem ponela Željka prema izlaznim vratima.

foto: Damir Dervišagić, Printscreen/YT

Iako kako vreme prolazi Ceca ređe priča o Arkanu, ipak povremeno daje izjave za medije gde se priseća kakav život je imala sa njim, te koje njegove osobine je nasledio njihov sin Veljko.

„O Željku sam svašta čula i čitala pre nego što sam ga upoznala. Između ostalog, i to da je toliko opasan da, ne daj Bože, ako ga pogledaš na način koji mu se ne dopadne, on te prvo polomi, pa tek onda priča sa tobom. A ja u svom životu hrabrije stvorenje nisam srela. To je ona luda odvažnost koja je prelazila u egzibicionizam. Taj čovek je sve smeo! Kako žena da ne umre za njim?! Ali ne samo to. On je bio izuzetno inteligentan. Perfektno je govorio pet jezika, pročitao svu svetsku književnost. Bio je ludo hrabar i povrh svega neviđeno nežan. To potpisuje žena koja je sa njim pet godina delila i dobro i zlo. U kući je bio prava beba. Pre Željka uopšte nisam imala kontakt sa svetom mangupa. Prvi za koga su govorili da je opasan momak u stvari je bio Željko. Ostale sam upoznala preko njega. Do tada sam se družila isključivo sa kolegama sa estrade“, pričala je ona ranije za medije.

„Proživela sam strašne situacije i velike traume koje su na mene ostavile posledice i sa kojima mi se činilo da neću moći da se izborim. Ne nosim ja samo teret svoje slave na leđima. Ja sam ipak Arkanova udovica i moram da se ponašam u skladu sa tim. Provela sam 30 dana u samici bez prava na kantinu, na posete, na svog advokata. Bilo mi je toliko grozno da to nikome ne bih poželela. Najviše sam se plašila za svoju decu i non – stop mislila na Veljka i Anastasiju. Želela sam samo da sam sa njima. Ali i zatvor je za ljude. Ne bih volela da ispadne kako kukam nad svojom sudbinom, ali morala sam da se suočim sa njom. Preživela sam i tu torturu i izašla podignute glave“, poručila je pevačica.

Jedina želja koju je Ceca imala posle smrti supruga, ali i svih teških situacija kroz koje je prošla, jeste da svoje naslednike kao samohrana majka izvede na pravi put.

„Jedva smo ga provukli kroz kružna vrata. Smestili smo ga u beli policijski džip ‘pajero’, ali je jedan policajac rekao da nema dozvolu starešine da vozi auto, tako da se onaj čovek ponudio da sa BMW-om preveze Željka u bolnicu“, istakla je Ceca. 

foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/YT

Kurir.rs/Pink.rs/Mediji/Foto: Damir Dervišagić

Kurir

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca