Unofficial site

Ceca otkupila robiju za 1,5 miliona evra

SVETLANA Ražnatović sklopila je s tužilaštvom sporazum o priznanju krivice u zamenu za godinu zatvora i uplatu milion i po evra, saznaju „Novosti“. Prema informacijama koje smo dobili, po tom sporazumu naša popularna pevačica kaznu neće izdržavati u zatvoru, već će se njeno kretanje pratiti uz pomoć elektronske narukvice. Sporazum je, kako saznajemo, sklopila i njena sestra Lidija Ocokoljić, u zamenu za kaznu od šest meseci.

Ceca - Ide to sa godinama - novi album - 2010

Ražnatovićeva je, prema nezvaničnim informacijama, sa svojim advokatima pregovore s tužilaštvom započela pre dve nedelje. Prvobitna suma bila je dva miliona evra, ali je na kraju postignut dogovor da plati pola miliona manje. Tužilaštvo je prihvatilo i da kaznu ne izdržava u zatvoru, već da bude u kućnom pritvoru i da sve vreme nosi narukvicu. Sporazum je, prema onome što saznajemo iz izvora bliskog pravosuđu, prosleđen Višem sudu, koji treba da donese konačnu odluku o tome da li će ga prihvatiti.

Više tužilaštvo je protiv Ražnatovićeve podiglo optužnicu krajem prošlog meseca, jer je, kako se navodi, kao direktor Fudbalskog kluba Obilić, zloupotrebila položaj prilikom prodaje desetorice fudbalera ovog kluba.

Za zloupotrebu službenog položaja zaprećena je kazna do 12 godina zatvora, a za ovo krivično delo moguće je s tužilaštvom sklopiti sporazum o priznanju krivice. Pored toga, tužilaštvo ju je teretilo i za nedozvoljeno posedovanje oružja – sedam pištolja, tri revolvera i jednog prepravljenog signalnog pištolja, koje je pronađeno u njenoj kući u Ulici Ljutice Bogdana.

I njena sestra Lidija optužena je za zloupotrebu službenog položaja. Tužilaštvo je u optužnici navelo da je kao sekretarica Obilića otvarala račune na koje su stizale pojedine uplate, a radi se o računima u Rajfajzen banci u Segedinu i Popular banci na Kipru.

Prema onome što se navodi u optužnici, udovica Željka Ražnatovića Arkana je od avgusta 2000. do marta 2003. godine od transfera desetorice igrača u inostrane klubove protivpravno prisvojila 4,1 milion maraka i 3,48 miliona američkih dolara. Pojedine uplate stizale su na račune koje je otvarala Lidija, dok je za pet transfera preko posrednika novac dobijala na ruke. U pitanju su prodaje igrača Miroslava Savića, Saše Vicikneza, Zorana Rankovića, Vladice Ćurčića i Seada Salahovića, za koje je u kešu, kako se tvrdi, primila 720.000 maraka i 480.000 dolara.

CECA SE MOLILA U GRABOVCU

SVETLANA Ražnatović je utehu, posle podizanja optužnice, pronašla u molitvi. Pevačica je sa decom, Veljkom i Anastasijom, boravila deset dana u drevnom manastiru Grabovac, kraj Obrenovca.

Svetlana Ražnatović sa svoje dvoje dece dolazi u naš manastir dugi niz godina, jer je veliki vernik i u velikoj je duhovnosti – rekao je teolog Željko Ćalić, sabrat manastira Grabovac.

Tačno je da posećuje naš sveti hram i za nas je to velika čast, a za Gospoda veliko delo. Od dece se ne razdvaja i sa njima je uvek na molitvama i u poseti svetinji. Što se tiče njenog donatorstva i humanosti, u tome je velika i vodi se jevanđelskom rečju: „Što da desnica, da ne zna levica“. Što znači, njena dela su pred Bogom, a pred narodom i pred medijima takva se ne eksponira.

Svi meštani sela u kome se manastir nalazi, su znatiželjno pratili svaki njen korak, a među njima se mogle čuti priče kako je Ceca došla da donira novac za jednu porodicu koja ima bolesno dete. Novac daje u manastir kako bi ga oni prosledili roditeljima.

IMOVINA

PARALELNO s podizanjem optužnice, tužilaštvo je zatražilo da se pokrene finansijska istraga kako bi se utvrdilo šta Ražnatovićeva poseduje. Međutim, ukoliko sporazum bude prihvaćen, neće se ispitivati poreklo njene imovine.

Izvor: Novosti

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca