Unofficial site

Ceca zajedno sa zetom pred sudom

BEOGRAD – Folk pevačica Svetlana Ražnatović trebalo bi da, posle više od tri sedmice kućnog pritvora, u utorak, 19. jula, napusti svoj dom u Ljutice Bogdana i zajedno sa zetom Predragom Ocokoljićem sedne na optuženičku klupu Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Ceca stize u sud

Pred sudskim veće sudije Danijele Koš, Ražnatovićevoj i Ocokoljiću trebalo bi da počne suđenje zbog optužbi za nasilničko ponašanje za koje im preti kazna do pet godina zatvora.

U pitanju je sukob koji je pre četiri godine izbio između Ražnatovićeve i Ocokoljića sa direktorom FK Mladi proleter Aleksandrom Olarevićem, koji je protiv njih i podneo krivičnu prijavu. Olarević je, međutim, povukao krivičnu prijavu čim je u medijima objavljeno da će se pevačici i njenom zetu zbog toga suditi, ali je tužilaštvo svejedno ostalo pri svojim optužbama.

Ražnatovićeva je, zajedno sa sestrom Lidijom Ocokoljić, počela da izdržava kaznu kućnog zatvora 23. juna. Presudom Višeg suda u Beogradu, izrečenoj na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je Ražnatovićeva zaključila sa tužilaštvom, ona je u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i vraćanja milion i po evra državi priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK „Obilić“ u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja.

Lidija Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverzacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora. Kako je četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije „Sablja“ 2003. godine, popularnoj pevačici ostalo je još osam meseci kazne koju će izdržavati u svojoj kući u Ljutice Bogdana, a njenoj sestri koja je takođe bila u pritvoru oko četiri i po meseca.

One su prošle sedmice uplatile 500.000 evra u dinarskoj protivvrednosti u budžet Republike Srbije, od ukupno milion i po evra koliko su dužne da uplate. Drugu ratu one moraju da plate u roku od šest meseci od pravosnažnosti presude, odnosno do 30. decembra, a treću u roku od dve godine.

Kao garancija da će treća rata biti uplaćena sud je upisao hipoteku na kuću Ražnatovićeve u Ljutice Bogdana.

Autor: Agencija TANJUG

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca