Unofficial site

PIRATI GUBE BITKU: Nove pesme Cece i Georgieva od sada mogu samo legalno da se kupe, slušaju i gledaju! (VIDEO)

Cecin novi album Poziv 2013 izlazi 17 juna 2013

Pirati u Srbiji polako, ali sigurno gube bitku. Novi albumi Vlade Georgieva i Cece Ražnatović moći će da se nabave, kupe, slušaju i gledaju isključivo na legalno kupljenim nosačima zvuka, ali i portalima i internet sajtovima koji budu imali dozvolu autora i izdavača njihovih muzičkih materijala.

Zahvaljujući angažovanju Unije diskografa Srbije, koja je prva krenula u odlučnu borbu protiv piraterije svih oblika na ovim prostorima, i uz podršku Uprave za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i internet provajdera, najveći srpski diskografi, ali i zastupnici svetske muzičke industrije uspeli su da izdejstvuju da se nova tiražna izdanja srpskih muzičkih zvezda skidaju sa nelegalnih sajtova, portala, kao i da mogu da se čuju i vide samo na zvanično registrovanim Jutjub kanalima. Upravo zbog toga je Cecine nove pesme „Poziv“ i „Ime i prezime“ nemoguće pronaći na Jutjubu, ali ni na Dejli moušunu, Vimeu i ostalim sličnim sajtovima. Iako su se, odmah po premijernom emitovanju u emisiji „Amidži šou“ na Pinku ekspresno pojavile na bezbroj sajtova, intervencijom zvaničnika „Siti rekordsa“ pirati su poraženi, a Cecini fanovi će ovu, kao i ostale pesme s novog albuma moći da kupe samo na legalnom izdanju i pogledaju na zvaničnom Jutjub kanalu „Siti rekordsa“.

Slično je i sa novim albumom Vlade Georgieva „Daljina“, koji putem njegovog sajta može da se poruči za 799 dinara. Poznati kantautor je, takođe, na svoj zvaničan Jutjub kanal okačio pesme koje samo tu mogu da se vrte i koje zapravo predstavljaju svojevrsnu reklamu za njegove nove hitove, dok će svako ko poželi da uživa i u ostalim Barbinim novitetima to morati i da plati.

Isti princip važiće i za sva „Grandova“ izdanja, kao i za nova izdavanja drugih folk izdavača.

Unija diskografa Srbije objavila je nedavno da kreće u odlučnu borbu protiv piraterije svih oblika na ovim prostorima, a prva „žrtva“ bila je Nataša Bekvalac, čiji je spot za pesmu „Sluškinja“ Jutjub skinuo sa svog sajta odmah po intervenciji zvanično registrovanog srpskog izdavača.

– Vreme je da se zavede red na internetu u vezi s muzičkom industrijom – rekao je Bane Stojanović, prvi čovek „Siti rekordsa“ i predsednik UO Unije diskografa:

– UDS, koja je skoro osnovana i u kojoj su sve diskografske kuće iz Srbije, u saradnji sa IFPI međunarodnom konferencijom diskografa, Guglom, koji je vlasnik Jutjuba, kao i sa MUP-om, tužilaštvom i njihovim odsecima za visokotehnološki kriminal krenuo je u bitku sa piratima koji su na internetu do sada postavljali šta su hteli, bez ikakvog posedovanja prava. Tome je došao kraj – kaže Stojanović za Telegraf.

(Telegraf.rs)

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca