Unofficial site

PRVI SU OTIŠLI SA SVOJE SVADBE: 25 godina od venčanja Cece i Arkana, a o ovome se još priča – torta od 70 KG, zlatni dukat i POLA MILIONA maraka (BLIC)

Ceca i ArkanFoto: Instagram

Tog 19. februara.1995. godine mediji na Balkanu, ali i medijske kuće u Velikoj Britaniji i Americi – BBC i CNN izveštavali su o venčanju Svetlane Cece Ražnatović, tada Veličković, i Željka Ražnatovića Arkana. Navršilo se 25. godina od “svadbe decenije”, kako su je mnogi nazivali, a javnost ne prestaju da interesuju brojni detalji sa ovog slavlja.

Svadba Cece i ArkanaFoto: screenshot
Svadba Cece i Arkana

Svadba se prenosila uživo na televiziji, a pre odlaska u Cecinu rodnu Žitorađu, u vili u ulici Ljutice Bogdana sveštenik je pročitao molitvu za srećan put, da bi zatim kolona od čak šezdeset vozila u šest ujutru krenula ka rodnom mestu Svetlane Cece, tada Veličković. Željko Ražnatović Arkan je na sebi imao crnogorsku narodnu nošnju dok je Svetlana bila u srpskoj nošnji.

Nakon dva sata putovanja stigli su u Žitorađu, a potom je usledio tradicionalni srpski običaj – gađanje jabuke iz puške. Tek iz šestog puta mladoženja je uspeo da obori malu jabuku. Usledila je kupovina mlade, a glavnu ulogu u toj priči imali su Arkan i Cecina rođenda sestra, Lidija Veličković, danas Ocokoljić. Arkan je prvo dao nekoliko štoseva nemačkih markaka, a kada je Lidija rekla da je to nedovoljno, Ražnatović je pozvao jednog momka koji je pred njim otvorio akten-tašnu u kojoj je bila ogromna svota novca i skupocena narukvica od dijamanata. Ali to nije bilo dovoljno, te je mladoženja sa ruke skinuo zlatan sat i vredan prsten, a to su učinili i njegovi prijatelji.

Svadba Cece i ArkanaFoto: screenshot
Svadba Cece i Arkana

Tada su procene bile da je vrednost svih nabrojanih stvari prelazila iznos od pola miliona maraka.

Kada je mlada kupljena, započeo je tradicionalni običaj darivanja mlade, a potom je Cecu iz porodičnog doma izveo otac Slobodan. Odatle su se zaputili u Beograd u crkvu Svetog Arhangela Gavrila gde je bilo održano crkveno venčanje.

Veliki broj sveštenih lica prisustvovao je ovom venčanju, a Ceca je u crkvu ušla u raskošnoj venčanici, koju je 24 godine kasnije, u novembru 2019, ponela njena snajka Bogdana na crkvenom venčanju sa Veljkom Ražnatovićem.

Kuma Svetlane Ražnatović bila je Maja Pavić, tada jedna od najpoznatijih TV voditeljki, dok je kum bio Borislav Pelević. Bidermajer je uhvatila Cecina sestra Lidija.

Nakon što je venčanje obavljeno, mladenci su napustili crkvu Svetog Arhangela Gavrila i uputili su se u porodični dom gde ih je čekala Željkova majka Slavka Josifović koja je Ceci poklonila zlatni dukat. Tada je izgovorila rečenicu: “Darujem te ovim zlatnim dukatom, koji je iz 1700. godine. Od moje prababe, a vaše čukunbabe. Da brak bude srećan i dugovečan“.

Svadba Cece i ArkanaFoto: screenshot
Svadba Cece i Arkana

Mladenci su se potom zaputili u najveći hotel u Beogradu tih godina, gde ih je čekalo više od 800 zvanica. Dolazak mladenaca gosti su pozdravili gromoglasnim aplauzom, a Ceca i Arkan tada su se treći put presvukli. Nakon narodne nošnje i venčanice, mlada je nosila dugačku belu haljinu, dok je mladoženja na sebi imao smoking.

Među gostima tadašnjeg hotela “Interkontinental” nalazili su se brojne javne ličnosti, od političara preko pevača do sportista. Stolovi su bili ukrašeni cvećem koje je stiglo iz Holandije, dok je mladenačka torta bila teška više od 70 kilograma. Na slavlju je svirao Cecin bend, kao i dva trubačka orkestra. Ceca i Arkan su presekli i mladenačku tortu uz zvuke trube Cecine pesme “Kukavica”. Kolo su u jednom trenutku zaigrali mladenci, a ubrzo je čitava podijum bio prepun razigranih gostiju.

Svadba Cece i ArkanaFoto: screenshot
Svadba Cece i Arkana

Prvu pesmu na svadbi otpevala je Merima Njegomir, numeru “Ruzmarin”. Nakon narodne muzike, usledila je zabavna, te su se gosti do ranih jutarnjih sati veselili.

Na svadbi su se mikrofona latili Ana Bekuta, Mira Škorić, Šaban Šaulić, Džej, Lepa Lukić, Nada Topčagić, Viki Miljković i mnogi drugi. Zapevala je i sama mlada koja je otpevala pesme “Đurđevdan”, “Zajdi zajdi” i “Vranjanka”.

Prvi sa svadbenog veselja otišli su mladenci, želeći da ispoštuju tradiciju i običaje, a ostale fotografije sa Cecine i Arkanove svadbe pogledajte u galeriji.

VIDEO: Svi detalji svadbe Cece i Arkana

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca