Unofficial site

Ceca i Bora Đorđević: Nećemo pevati u Hrvatskoj!

U ovom trenutku na spisku onih koji neće nastupiti u zemljama u kojima ne smatraju da su dobrodošli ili naprosto ne žele da odu stoje još samo imena Svetlane – Cece Ražnatović, Bore Đorđevića, Olivera Dragojevića i Miše Kovača.

Svetlana Raznatovic, Srpska folk diva

“I kada sam pravila koncert u Beogradu, pozvala sam sve ljude koji žele da me čuju da dođu ovamo jer su Srbija i Beograd otvoreni za sve ljude, za razliku od, na primer, Zagreba. Zato tamo nikada u životu nisam bila i neću ići. Nije problem samo u koncertnim aktivnostima već i u medijima koji cenzurišu pevače sa ovih prostora. Svojevremeno sam imala loše iskustvo kada sam dala intervju za TV ’Nova’ koji je bio zabranjen. Naprosto ne postoji reciprocitet u tome kako se njihovi izvođači tretiraju ovde, a kako pevači iz Srbije tamo. Ipak, drago mi je što pripadam narodu koji je otvoren za sve ljude i gostoprimljiv jer to pokazuje našu veličinu”, rekla je za “Alo!“, najveća srpska zvezda Svetlana Ražnatović.

Frontmen grupe „Riblja čorba“ Bora Đorđević, poput Cece i dalje ne želi da gostuje u susednoj državi.

“Već sam imao blanko ponude iz tri hrvatska grada da sam upišem sumu za koju bih nastupao sa ‘Čorbom’. Ali neću, jer se tu ne radi o novcu, nego o principu”, rekao je Bora Đorđević. Da ne postoje samo principijelni ljudi sa srpske strane svedoči i primer hrvatskog pevača Olivera Dragojevića, koji je uvek bio jasan u svojim izjavama kada je u pitanju gostovanje u našoj zemlji.

“Nikada neću otići u Beograd i tamo održati koncert To obećanje ću i održati”, izričit je Dragojević, a slično misli i njegov kolega Mišo Kovač.

“Kad je Severina napunila ‘Beogradsku arenu’, Raka Marić, koji nije moj menadžer, rekao mi je da bih ja mogao pet da napunim. Ali, nije to za mene”, izjavio je Kovač nedavno.

Izvor: „Alo!“

Iako je ranijih godina bosanski pevač Dino Merlin bio izričit u stavu da neće nastupati u Srbiji, nedavno je za jedan list izjavio da ipak razmišlja o beogradskom koncertu.

”Planiram koncert u Beogradu! Poslednjih nekoliko godina u mnogo navrata mi je upućen poziv da održim koncert u Beogradu. Svestan sam velikog interesovanja srpske javnosti za moj nastup, ali je u ovom trenutku još preuranjeno govoriti o detaljima”, rekao je tom prilikom Dino, koji ipak još nije zakazao koncert, iako je ublažio stavove.

1 komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca