Unofficial site

Ceca Ražnatović pre kućnog pritvora provodi dane u molitvama

Život pevačice Svetlane – Cece Ražnatović (37) u narednih osam meseci svešće se na boravak u njenoj kući od 2.000 kvadrata u elitnom beogradskom naselju Dedinje i na odlazak u njen studio u istom delu grada.

Ceca Manastir

Uz posebne dozvole, pevačica će moći da snima spotove, odlazi na roditeljske sastanke, a ako odluči da opet stane na ludi kamen, moći će i da se venča, ali isključivo unutar zidova svoje vile, u kojoj će da izdržava kaznu osmomesečnog kućnog pritvora.

– Čim joj uskoro u njenoj kući stave elektronsku narukvicu oko noge, Ceca će morati da traži posebnu dozvolu za svaki odlazak u grad. Ukoliko hoće da snima album u svom studiju, za to će morati da traži dozvolu Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, ali prethodno mora da im dostavi potrebnu dokumentaciju da radi na tom projektu. Takođe, ako želi pregled kod lekara, treba da piše posebnu molbu. Ona može i da se venča u kući, ali da prethodno za to pribavi potrebnu dokumentaciju i traži dozvolu – objašnjava naš sagovornik iz suda i napominje da će Ražnatovićeva morati da piše molbu ukoliko želi da obiđe i grob svog pokojnog supruga Željka Ražnatovića Arkana (48).

Kako „Alo“ saznaje, pre nego što krajem meseca stavi plastičnu crnu narukvicu na nogu, Ceca će da ode i u manastir Ilinje, u selu Očage kod Bogatića, koji je često posećivala.

– Pre nego što joj bude ograničeno kretanje, Ceca će da ode u manastir Ilinje u mačvanskom selu Očage, u koji je dosad rado išla. Pošto je veliki vernik, Ceca želi da ode u manastir da se ispovedi i pomoli bogu da joj da snage da prebrodi naredni teški period – rekao je za „Alo!“ izvor blizak pevačici.

Ceca je i prošlog meseca posetila taj manastir, u kojem se svake druge subote održava takozvano jelej osvećenje. To je velika molitva tokom koje se ljudi sedam puta pomazuju svetim uljem protiv napada đavola. Na taj način se na ulje kojim se premazuje čelo vernika priziva Sveti duh, a krajni cilj je ozdravljenje, spasenje bolesnih i oproštaj grehova. Ova srpska svetinja poznata je po tome što su se u njoj lečili zavisnici od droge, kocke, alkohola i drugih poroka. Do manastira je teško stići jer je udaljen desetak kilometara od asfaltnog puta, a nepoznato je zbog čega se folk pevačica odlučila da svoj duhovni mir nađe baš tamo. Starešina ovog manastira je iguman Isaija Jokić, sa kojim Ceca razgovara o veri u Boga, sebe i ljude.

Ukoliko dobije dozvolu da radi na svom novom albumu, Ceca će moći da redovno odlazi do svog studija u ulici Neznanog junaka na Dedinju, koji je od njene vile u Ljutice Bogdana udaljen 1.829 metara. Cecin studio je savremeno opremljen, a formalno se vodi na njenu sestru Lidiju. Tokom kućnog pritvora, ona će da se posveti radu na novom albumu.

Sa Ražnatovićevom će u njenoj vili šestomesečnu kaznu da izdržava i njena sestra Lidija, pa će joj, kako kažu izvori bliski pevačici, lakše proći zatočeništvo.

Viši sud u Beogradu prihvatio je prekjuče sporazum o priznanju krivice koji su sa tužilaštvom sklopile pevačica Ražnatovićeva i njena sestra, po kojem će platiti državi milion i po evra u tri rate, u naredne dve godine. Sudija Slađana Marković je izjavila da je kazna „odmerena“ primenom naročito olakšavajućih okolnosti jer se radi o neosuđivanim osobama koje od 2002. godine nisu vršile krivična dela.Ražnatovićeva i njena sestra optužene su da su od 14. avgusta 2000. do 21. maja 2003. prodajom 10 fudbalera beogradskog kluba Obilić nezakonito pribavile četiri miliona nemačkih maraka i oko 3,5 miliona dolara.

Slobodan: Divim se mojoj ćerki

Svetlana Ceca Raznatovic i tata Slobodan Velickovic
Slobodan Veličković juče nije bio voljan da komentariše presudu njegovim ćerkama, tvrdeći da se sa njima nije čuo od donošenja odluke o kućnom pritvoru.

– Što se mene tiče, ja u to nisam uključen. Ako su moje ćerke zadovoljne, onda sam i ja zadovoljan. Divim se mojoj ćerki Ceci. Srećan sam što imam dve lepe i pametne ćerke, a mediji su se previše bavili njima – rekao je juče za „Alo!“ Slobodan Veličković. On nam je rekao da Ceca neće dolaziti u Žitorađu pre početka izdržavanja kazne, već da će on krajem meseca da poseti ćerku u Beogradu.

Prate joj svaki korak

Svaki pokret Svetlane Ražnatović u narednih osam meseci biće beležen, rekao je za TV B92 Dragan Bjeličić iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Elektronska narukvica, koju će pevačica nositi oko noge, slaće signal kontrolnom centru, u kojem će dva kompjutera na svakih 20 sekundi dobijati podatke o njenom kretanju. Čim izađe iz kuće, aktiviraće se alarm.

“To je prijemnik koji je povezan sa električnim napajanjem i telefonskom mrežom. Odašiljač ili transmiter koji se postavlja osuđenom licu na nožni članak reaguje na prisustvo tela, na fizičko skidanje ili lomljenje i na pokret. Svi podaci se šalju ovde svakih 20 sekundi”, rekao je Bjeličić.

Marina Tucaković: Pošteno je!

Marina Tucaković, dugogodišnja Cecina prijateljica i osoba koja već godinama njene misli pretače u pesme, za „Alo!“ kaže da se pevačica ne oseća krivom i da je pošteno što je do dogovora došlo.

– Mislim da je pošteno to što je sud prihvatio Cecinu nagodbu sa tužilaštvom. Njoj to teško pada jer se ne oseća krivom, ali bar zna na čemu je, a takođe smatram da ovo neće uticati ne njenu karijeru. Imaće mali zastoj i nadam se da će i za to vreme snimati. Danas je nisam zvala, čule smo se pre nekoliko dana. Ne želim danas da je zovem jer je sigurno u gužvi, ali uz nju sam u svakom trenutku – izjavila je Marina Tucaković.

Saša Vidić: Uvek sam uz nju

Modni kreator i stilista Saša Vidić, koji je inače i jedan od najbližih prijatelja najpoznatije folk pevačice u regionu, za naš list nije želeo preterano da komentariše nagodbu Svetlane Ražnatović sa tužilaštvom.

– Zaista ne želim da komentarišem. Čuo sam se danas sa njom i uvek sam uz nju. Kako bi to bilo da se ne čujem sa njom, pa ona mi je jedan od najbližih prijatelja. Nismo se videli i mislim da od svega ovoga ne bi trebalo praviti spektakl – kaže Vidić, koji je pevačici za njeno pojavljivanje u sudu kreirao unikatni komplet.

– Sve što kreiram za Cecu je unikat, tako je i ovog puta beli komplet jedinstven. Što se tiče cipela, nisam siguran koje sam odabrao, mislim da su „Džimi Ču“ ili „Manolo Blanik“- otkrio je za „Alo!“ poznati kreator.

Goca Božinovska: Tako je moralo biti!

Pevačica Goca Božinovska, koleginica i drugarica Cece Ražnatović, istakla je da je veoma srećna što je njena prijateljica uspela da postigne dogovor sa tužilaštvom i što je to sud prihvatio, iako je, kako ona kaže za „Alo!“, folk diva nedužna.

– Tako je moralo da bude. Ja sam najsrećnija osoba što je sud prihvatio taj dogovor i što će njenim mukama uskoro doći kraj. Uz nju sam od prvog dana i ona se toliko borila za svoju decu. Posle ovoga biće ono što jeste. Tih osam meseci joj neće naškoditi, a da li se sve desilo njenom greškom ili tuđom ja ne znam, ono što znam da će Ceca iz svega izaći jača i veća – rekla je Božinovska za naš list.

Izvor: Alo

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca