Unofficial site

Ekskluzivno: Ekipa Pressa preslušala Cecine pesme! Album za čistu 10-ku!!!

Poznati kompozitor Aleksandar Milić premijerno novinarima Pressa pustio devet novih pesama Svetlane Ražnatović! Na albumu se nalaze četiri pesme koje je Ceca otpevala u duetu sa Milijem! Svih devet govori o ljubavi.

Ekipa Pressa juče je posetila studio najtiražnijeg balkanskog kompozitora Aleksandra Milića na Dedinju i ekskluzivno preslušala devet pesama Svetlane Ražnatović koji će se naći na njenom novom albumu „Ljubav živi“. Cecin i Milijev projekat ocenili smo čistom desetkom, a prvu pesmu publika će moći da presluša i skine već 30. maja na sajtu www.miligrammusic.com, dok će ceo album svetlost dana ugledati 17. juna.

Mili je našu tročlanu ekipu u sastavu urednik Nemanja Pajić, novinarka Biljana Radulović i fotoreporter Đorđe Kojadinović sačekao ispred svog studija na Dedinju i sproveo nas do svoje muzičke radionice koja je iznedrila brojne hitove. Pun entuzijazma i pozitivne treme pred slušanje Cecinog albuma, na kome je studiozno radio, Mili je na našim licima gledao reakciju na svaki ton dok smo mi upijali svaki stih. Na samom početku preslušali smo naslovnu pesmu „Ljubav živi“.

– Muziku i tekst sam napisao sa specifičnom idejom. Imao sam jasan cilj pred sobom i tačno sam znao šta želim da kažem. Mislim da će svako ko čuje pesmu ili pročita naslov upravo pomisliti na tu ljubav. Rezultat je ako smo uspeli da prenesemo tu emociju. Ovaj album je napravljen sa mnogo različitih emocija i stilova, evo vi ste tu da procenite, ali činjenica je da sam sve te stilove spojio sa Cecom i ona je to neverovatno iznela od roka, r&b do „balkana“. U njenom glasu se oseća jedna velika doza zrelosti i želje da prenosi neke lepe emocije drugima i ja sam jako zadovoljan. Publika će dati konačan sud – kaže Mili na početku razgovora i ističe da se pevačica u svim žanrovima odlično snašla.

– Ona je uvek dobro reagovala na neke moje nove muzičke ideje. Čak smo imali i eksperimente pre deset-petnaest godina, kada smo nešto otpevali, a nismo znali kuda ide. Tako da je to jedna od njenih fenomenalnih karakteristika, da na promenu odlično reaguje – kaže Mili, i prilazi mikseti da nam pusti pesme.
Ono što smo primetili, osim velikog broja instrumenata koji se čuju, različitih žanrova, ali najviše roka, jeste da je svaka pesma posebna priča o različitim vrstama ljubavi i životnim situacijama žena. Zato ovaj album i jeste jedna vrsta omnibusa u kome Ceca peva svaku pesmu na poseban način.

Jedna od balada govori o ljubavi koja je ženu dovela na ivicu emotivnog kraha i ona se ulepšava za svoj poslednji susret sa njim – šminka se i stavlja sjaj na usne. Cecin peskasti glas svemu je dao poseban šarm. Nastavljamo da slušamo i druga pesma nas vodi kroz život jednog para koji je sporazumno odlučio da se razdvoji, ali se nakon svega ona jedno jutro budi i počinje da priča sama sa sobom. Jedan za drugim ređaju se ritmovi dok Mili u njima uživa kao da ih prvi put čuje.

– U ovoj pesmi ona sve što ima u životu ostavlja drugoj ženi – kaže Mili nakon što smo preslušali još jedan hit u najavi i osvrće se na narednu numeru.

– Slušajte kako izgleda kada samo jedan tren u životu pogrešiš, a onda patiš ceo život.U stihovima koji slede prepoznajemo i patnju onih žena koje ceo život provode sa čovekom koga vole iako ih on vara, ali i one koje kada ih uhvati ogromna želja za ljubavlju, njega nikada nema. Interesantno je da je čak četiri pesme Ceca snimila u duetu sa Milijem, dok u jednoj dominiraju trube. Odlazimo iz studija pod utiskom novog zvuka i znamo da nam zavide milioni njenih fanova, zato smo se potrudili da vam prenesemo euforiju novog zvuka.

Izvor: Press

1 komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca