Unofficial site

Mili: Ceca sjajno zvuči kao rokerka

NAJVEĆA srpska folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović završila je snimanje novog studijskog albuma „Ljubav živi“, a autori pesama su njeni dugogodišnji saradnici – kompozitor Aleksandar Milić Mili i tekstopisac Marina Tucaković. Disk će 17. juna objaviti „Miligram“, a zbog kazne kućnog pritvora, izostaće Cecina promotivna kampanja. Na omotu albuma prvi put neće biti njena slika, a pesme će moći da se danlouduju preko sajta Miligrammusic.com. Kompozitor naglašava da je „Ljubav živi“ najbolji Cecin album u karijeri, te da su pesme u rok i arenbi fazonu.

Ceca i Aleksandar Milic Mili

– Kada smo Marina i ja uradili pesme rekao sam Ceci da bi, bez obzira na sve, trebalo da ih snimi – kaže za naš list Aleksandar Milić. – Otpevala ih je na poseban način, sa mnogo emocija. Sarađujem sa njom 18 godina, uradili smo zajedno osam albuma, ali ovaj joj je najbolji. Posvećen je ljubavi, jer smo zbog raznih okolnosti i vremena u kom živimo zapostavili to najlepše osećanje.

* Kako Ceca zvuči kao rokerka?

– Smatrao sam da bi balkanski zvuk u njenom glasu, u kombinaciji sa rokom i arenbijem, bio prava stvar i nisam pogrešio. Fuzija više stilova je odličan spoj. Ceca uvek super reaguje kada čuje nešto potpuno drugačije, pa je tako bilo i sada. Nije mi trebalo mnogo da je ubedim. Moja producentska kuća „Miligram“ 30. maja kreće u novu vrstu izdavaštva. Tog dana će moći da se skine sa sajta pesma „Šteta za mene“, a 17. juna, kada bude objavljen album, i ostale numere.

* Zašto na omotu neće biti Cecine slike?

– To je njena odluka i potpuno je primerena situaciji u kojoj se trenutno nalazi. Ceca je izvođač velikog kalibra, rođena je za ovaj posao i za svakog kompozitora je veliki plus da sarađuje sa njom.

* Autor ste i poslednjeg albuma Lepe Brene „Uđi slobodno“, koji je odlično prošao kod publike. Zašto ste prekinuli saradnju?

– Uradili smo zajedno taj album, a zatim i vrlo uspešnu turneju po bivšoj Jugoslaviji. Odlično smo sarađivali. Znate, uvek postoji određena količina energije koja se akumulira kako bi nastao dobar album. Tako je bilo i sa Brenom. To se ne radi planski, niti uz digitron, već jednostavno sledite svoje osećaje.

* Planirate li „Miligram 2“, sa možda novom garniturom velikih zvezda bivše SFRJ?

– „Miligram“ je pravac kojim ću ići ubuduće i on je postao svojevrstan brend. U decembru izlazi „Miligram 2“, koji će biti izuzetno zanimljiv. Tu će biti mladi izvođači sa kojima do sada nisam radio, a za koje smatram da imaju kapacitete megazvezda. Ovo je najbolji dokaz da mogu da funkcionišem sa pevačima potpuno različitih energija i senzibiliteta, što mi je otvorilo nove vidike.

* Otkud vi uopšte u narodnjačkim vodama, s obzirom na to da obožavate rokenrol?

– Ja sam najveći fan grupe AC/DC, slušam ih od malih nogu i potpuno su mi fenomenalni. Odgovor na pitanje leži u činjenici da muziku ne delim na žanrove, već na dobru i lošu. To je baza iz koje krećem kada komponujem i uopšte me ne zanima u kom muzičkom pravcu će otići pesma. Formula za dobar hit je količina uložene ljubavi u to što radite. Smatram da je muzika mnogo moćno sredstvo i ne smete joj okretati leđa. To je umetnost koja je najdalja od realnosti i koja sama nalazi put.

Izvor: Vecernje Novosti

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca