Unofficial site

MUZIČKI VREMEPLOV PRED IZLAZAK ALBUMA „LjUBAV ŽIVI“

Ceca

1988 – CVETAK ZANOVETAK

Početak velike karijere Svetlane Cece Ražnatović (tada Veličković). Prvi album uradila je sa poznatim harmonikašem Mirkom Kodićemm na kom se našao i duet sa pevačem Ljubom Lukićem, sa kojim je otpevala pesmu „Ja Tebe Hoću“. Usled velike popularnosti nakon godinu dana svetlost dana ugledao je hit „Lepotan“ koji je najavio njen sledeći studijski album.

1989 – LUDO SRCE

Sa 18 pesama koje je snimila do 1989. godine, imala je turneje po tadašnjoj Jugoslaviji. Po završetku turneja pozabavila se pisanjem svoje pesme „Pustite Me Da Ga Vidim“, pa je samim tim svom trećem albumu dala baš to ime.

1990 – PUSTITE ME DA GA VIDIM

Pored 9 pesama koje su objavljene na ovom albumu, najviše su se izdvojile:

– To, Miki
– Pustite me da ga vidim
– Cipelice

Shodno tome snimila je i spotove za gore pomenute hitove. Kako je popularnost rasla iz godine u godinu, ubrzo je svetlost dana ugledao i četvrti album po redu pod nazivom „Babaroga“.

1991 – BABAROGA

Ove godine obeležila je svoje punoletstvo sa mnogim poznatim imenima iz sveta estrade ’90-ih godina. u pauzi od dve godine, prikupljala je materijal za svoj peti album pod nazivom „Kukavica“…

1993 – KUKAVICA

Istoimenu pesmu su odbile mnoge pevačice, a Ceca je na prvo slušanje sa oduševljenjem prihvatila.
Zbog velikog interesovanja održan je njen prvi veliki solistički koncert 1994. godine u Hali Pionir u Beogradu.

1994 – JA JOŠ SPAVAM U TVOJOJ MAJICI

Prateći uspeh dotadašnjih albuma i hitova, Ceca 1994. godine izdaje ovaj album, sa kog su se izdvojile sledeće pesme:
– Vazduh koji dišem
– Neću da budem ko mašina
– Kuda idu ostavljene devojke
Na ovom albumu, Ceca je snimila svoj drugi duet sa svojom velikom prijateljicom Mirom Škorić, a pesma nosi naziv „Ne Računaj Na Mene“.

1995 – FATALNA LjUBAV

Što se ovog albuma tiče, bitno je napomenuti da su se pored saradnje sa Marinom Tucaković dogodile saradnje sa Dinom Merlinom, koji je za nju napisao pesmu „Beograd“, i Oliverom Mandićem koji je komponovao muziku na tekst Bore Đorđevića za pesmu „Šta Još Možeš Da Mi Daš“.

1996 – EMOTIVNA LUDA

Za ovaj album karakteristični su prvi zvuci trube u njenom dotadašnjem radu i to za pesmu „Kad Bi Bio Ranjen“, i početak saradnje sa njenim aktuelnim kreatorom i dugogodšnjim prijateljem Sašom Vidićem, koji je osmislio njen stajling i bio idejni tvorac spota koji je snimljen za pesmu „Neodoljiv – Neumoljiv“.

1998 – MASKARADA
Sa ovim albumom započela je saradnju sa Dejanom Milićevićem, pod čijom je dirigentskom palicom nastao spot za pesmu „Nevaljala“ koja je postala veliki hit. Sa ovog albuma pored malopre pomenute pesme, izdvojile su se i numere:
– Kažem da te volim
– Nagovori
– I bogati plaču

2000 – CECA 2000

I pored mnogobrojnih hitova sa ovog albuma jedino su pesme „Dokaz“ i „Crveno“ dobile svoje spotove, samim tim što su postale najslušanije sa ovog CD-a. Ceca je nastavila svoju saradnju sa kolegama i prijateljima, pa je svoje prijateljstvo krunisala duetima sa Acom Lukasom sa kojim je snimila pesmu „Crni Sneg“ i sa grupom Luna, čija je tadašnja pevačica bila Maja Marković, i kao proizvod njihove saradnje, nastao je hit „Drugarice“.

2002 – DECENIJA

Ovo je jedini album koji je snimila za izdavačku kuću „Grand“ i koji je posvetila svom pokojnom suprugu Željku Ražnatoviću Arakanu. Sve pesme su i danas hitovi, a snimila je četiri spota.
Iste godine održan je i njen koncert na Marakani, pred 100 000 ljudi.

2004 – GORE OD LjUBAVI

Iako se dugo polemisalo da će snimiti spot za pesmu „Pazi Sa Kime Spavaš“ odlučeno je da pesme „Gore Od Ljubavi“ i „Trula Višnja“ dobiju svoje ekranizovane verzije. Album je promovisan u njenom novogodišnjem show programu, a sa ovog ostvarenja izdvajaju se pesme:
– Pazi sa kime spavaš
– Stereo bol
– Od tebe ne znam da se oporavim

2005 – LONDON MIX

Zbog velikog uspeha koji je album „Gore Od Ljubavi“ postigao u inostranstvu, inostrano tržište postavilo je imperativ da sve pesme sa tog albuma dobiju svoje remiks verzije, što je 2005. godine i sprovedeno u delo. Album je postigao veliki uspeh i još jednom potvrdio uspeh CD-a iz 2004. godine.

2006 – IDEALNO LOŠA

Kao najava ovog CD-a, realizovana je pesma i video zapis za numeru „Lepi Grome Moj“, a 17. juna na dan njenog rođendana album je pušten u prodaju, a istog dana održan je koncert na Ušću pred 150 000 ljudi. Kompozicije koje su postigle najveći uspeh su:
– Koža pamti
– Pile
– Ponuđen ko počašćen
– Manta

Ušće

2011 – LjUBAV ŽIVI

Medijsku pauzu koja traje već pet godina prekinula je saradnja koju joj je 2008. godine ponudio njen prijatelj Oliver Mandić, sa kojim je snimila pesmu „Vreme Za Ljubav Ističe“ koja je brzinom svetlosti postala hit. Nakon toga, slede još tri godine pauze u iščekivanju novog albuma. Nove pesme izlaze 17. juna baš kao i prethodni album. Nazivi svih pesama još uvek nisu poznati, ali vam otkrivamo stihove nekih…

*** Ljubav živi ***

„Mi sagli smo glave u strahu da biće još gore
I biće, jer sagli smo glave a ljubav živi…
I kucnuće čas kad će doći po nas
I kad te pita, ti reci i digni svoj glas
Da ljubav živi…“

*** Sve što imam i nemam ***

„Ljubavi,
A gde je tu moj znoj,
Da Bog da umro na njoj,
Ti grešiš, a greh je moj…“

*** Šteta za mene ***

„Ma, ne voliš ti mene
Kol’ko je meni do mene ravno,
Ja niko sam i ništa
Makar neću propasti slavno,
A uspela sam, zar ne,
Da me svi zaborave, pa i ti
Evo odbijam da budem prva,
Na toj počasti zbogom i hvala,
Jer tu mrvu sebe ja bih sebi dala…“

by: Gogo D. Dooshitza

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca