Unofficial site

Hrvatske stranke protiv Cece – Ceca ne peva u Zagrebu?

Najveća folk diva Balkana, Svetlana Ceca Ražnatović, najavljuje svoj veliki nastup na zagrebačkom “Maksimiru”, međutim sa tim se ne slažu predstavnici hrvatskih stranaka.

Ceca

Policija najverovatnije neće dozvoliti nastup Svetlane Cece Ražnatović jer ga smatra visokorizičnim. To znači da će, Ceci biti odbijeno izdavanje radne dozvole za koncert. Budući da se radi o stranoj državljanki, bez te dozvole folk diva ne može da nastupa u Hrvatskoj.

„To znači da postoje opravdane sumnje da će biti većih okupljanja, pa čak i nereda. U tom slučaju možemo da sprečimo održavanje koncerta“, tvrde u policiji, dok u gradskoj upravi, vlasniku stadiona u Maksimiru kažu da se koncertu neće protiviti ako MUP izda dozvolu za održavanje događaja.

Kakav god ishod da bude, Ceca je uspela ono što dugo niko nije – da ujedini levicu i krajnju desnicu, tačnije SDP i HSP.

„Iskreno, prva pomisao kada sam čula za to je – Hrvatska tone! Ako ona može da napuni Dinamov stadion sa 60.000 ljudi, onda stvarno ne znam kuda ide ovaj svet. To mislim i sa aspekta muzike koju ona peva, ali i činjenice ko je ona i ko joj je bio suprug. Dakle, tonemo i u kulturnom i u vrednosnom smislu. Ako mladi ipak pojure na taj koncert, trebalo bi da se zapitamo koju im poruku šaljemo“, izričita je Milanka Opačić (SDP).

„Ako situacija bude išla u smeru da će se koncert ipak održati, organizovaćemo se i iskazati naše protivljenje“, kaže Daniel Srb, čelnik Hrvatske stranke prava.

Vladajući HDZ se nije izjašnjavao o ovom pitanju koje je uzburkalo naše susede proteklih nekoliko dana.

Andrija Hebrang je posle koncerta Lepe Brene za eventualni Cecin nastup u Zagrebu rekao da “nikada ne bi zabranjivao kulturnu saradnju”, međutim juče je, kao i drugi istaknutiji predstavnici stranke, bio nedostupan za izjavu.

„Supruga ratnog zločinca i deklarisan četnik nema šta da radi u Hrvatskoj. Koncert Lepe Brene u Areni nažalost nismo uspeli da sprečimo, ali verujte mi da ovaj hoćemo“, najavila je Slavica Hruškar, čelnica Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih.

Folk u klubovima

U Zagrebu postoji 15 klubova u kojima se pištaju hitovi srpskog “turbo folka”, popularno prozvanih “cajki”. Ista je situacija i sa ostalim hrvatskim gradovima i mestima. Ipak, manje ih ima u Istri i Primorju. Što se radio stanica tiče, ni jedna nije potpuno posvećena tom žanru.

Pljuvanje u lice

PREDSTAVNIK građanske inicijative “Zajedno za Dinamo” Marko Labus izjavio je za hrvatski portal “Indeks” da je najava Cecinog koncerta u Zagrebu, pljuvačka u lice svim normalnim ljudima te zemlje.

Možda je to samo provokacija da se vidi dokle može da se ide. Ali ovaj narod to ne zaslužuje – rekao je Labus.

Ceca bez komentara

CECA: BEZ KOMENTARA ZAMOLJENA da prokomentariše pisanja medija da joj hrvatska policija neće izdati radnu dozvolu za koncert na Maksimiru, Ceca Ražnatović, čije se pesme puštaju na više od 50 radio- stanica u Hrvatskoj, za “Novosti” preko svog pi-ar tima poručila:

Sve dok ne odgovorimo na ponudu o održavanju koncerta u Zagrebu, nećemo davati nikakve komentare. Izlišno je komentarisati nešto za šta još nismo sigurni da li će se desiti.

Ne zaboravimo da je Ceca samo pre mesec dana pomenula da „nikada u zivotu ne bih isla u Zagreb„.

Mediji u Hrvatskoj o Ceci u Zagrebu

Izvor: Jutarnju list, Novosti, Blic

2 komentara

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cecina biografija

Ceca

Saznajte sve o Svetlani Ražnatović Ceci. Čitaj dalje »

Ceca